Добитници овогодишње Повеље културе
Добитници овогодишње Повеље културе

Доделом награде „Повеља културе“, последњег дана новембра, у Пожаревцу је завршена манифестација „Новембарски дани културе“.

Свечаност је организовала Културно – просветна заједница Града, а овогодишњи добитници Повеље за допринос развоју културе су: Марта Благојевић, професорка соло певања у Музичкој школи „Стеван Мокрањац“, Дејан Милошевић, глумац Аматерског позоришта „Миливоје Живановић“, Владица Винкић, медијски стваралац, Маргарета Секуловић, директорка Основне школе „Свети Сава“, Културно-уметничко друштво „Света Петка“ и Политехничка школа. Поред новчаног дела награде, лауреати су добили и уметничке сликеакадемског сликара Мирослава Арсића.

           Бојан Илић, председник Скупштине града Пожаревца захвалио се организаторима и учесницима Новембарских дана културе и изразио наду да ће се и убудуће организовати изложбе, концерти, културне манифестације…

           -У интересу Града је да је културних манифестација што више, јер култура  оплемењују наше окружење и душу, рекао је Илић, који је честитао добитницима признања, а Културно-просветној заједници, која обједињава културне активности у Граду, пожелео успешан даљи рад.

           Зоран Марић, председник Културно–просветне заједнице подсетио је да ова институција постоји око пола века и да је током свог трајања имала и успоне и падове.

           „Када нас је више, када смо заједно, онда смо и јачи“, рекао је Марић оцењујући да је овогодишња манифестација показала са колико великим културим потенцијалима располаже Град Пожаревац.Он је изразио жаљење што многи програми нису пријављени на време и да ће се на томе убудуће више радити.

           Свечаној додели награде„Повеља културе“ присуствовао је и заменик председника Скупштине Милић Јовановић, чланови Градског већа Пожаревца, представници Градске општине Костолац, основних и средњих школа, јавних предузећа, установа…

У уметничком делу програма наступили су ученици и професори пожаревачке Музичке школе „Стеван Мокрањац“.

                                                                                                                         М. П.

Share.

Comments are closed.

Skip to content