2021-12-01T15:38:31+01:00 1. децембра, 2021. 14:55 |

Пожаревац: Уручене награде за Најлепше двориште

У организацији  Новинско издавачког предузећа „Реч народа“, недељника Браничевског округа и Јавног комуналног предузећа „Комуналне службе“ у Пожаревцу, уз подршку Града Пожаревца, у свечаном, салонима градског здања организована је свечаност на којој су најуспешнијима у оквиру акције „Најлепше двориште и тераса“ уручене награде.

Комисија је радила у следећем саставу: инж. пејзажне архитектуре и хортикултуре Драгана Ивошевић, дугогодишња професорка стручних предмета у пензији и Милица Митић, професорка стручних предмета у Пољопривредној школи у Пожаревцу, као и Драгана Чепкеновић, дипл. мастер инж хортикултуре, шеф градилишта у фирми Биодекор доо – Зеленило Пожаревац.

Прво место Јовани Јанковић из Петке

Најлепшим је проглашено двориште Јоване Јанковић из Петке, друго Данијеле Клобучар из Пожаревца, док је треће место освојила Тамара Ћирић из Острова. Похвале су додељене Нели Стокић из села Затоње, из Великог Градишта и стамбеној згради у Трудбеничкој улици у Костолцу.

Друга награда Данијели Клобучар из Пожаревца

Председник Скупштине града Пожаревца Предраг Мијатовић истакао је да ће локална самоуправа наставити да подржава овакве и сличне акције. Такође, указао је на значај озелењавања и очувања животне средине у коју је, како је рекао, потребно стално улагати.

Партнер медијској кући „Реч народа“ у реализацији акције „Најлепше двориште и тераса“ је ЈКП „Комуналне службе“ које својом делатношћу и залагањем доприноси квалитету животног окружења. Директор Марко Марјановић захвалио се свим учесницима овогодишњег конкурса чији је циљ био да се сваки грађанин подстанке да чувају животну средину, да раде на уређењу својих приватних екстеријера како би град био лепши и уреднији. Из тог разлога, Комуналне службе ће и убудуће подржавати сваку акцију налик овој.

Трећенаграђено је двориште Тамаре Ћирић из Острова

Директорка НИПД „Реч народа“ Андријана Максимовић истакла је да су ове године у редакцију медија пристигле 22 пријаве. Према њеним речима, интересовање за учествовање у овој акцији расте. Циљ је остварити мисију коју је организатор замислио, а то је да се скрене пажња на то да за лепши град није довољно да буду уређее јавне површине, већ да је подједнако важно уредити и дворишта, балконе и заједнички простор испред стамбених зграда.