IMG_1382
Награђени

Културно просветна заједница Пожаревац и ове године уручила је повеље појединцима и организацијама које су у претходном периоду допринеле афирмацији културе града. Свечаност је у присуству многобројних гостију одржана у салонима градског здања. У музичком делу програма наступили су ученици Музичке школе “Стеван Мокрањац”.

Председник Културно просветне заједнице Павле Миладиновић истакао је у свом обраћању да КПЗ ради под врло тешким околностима, располаже изузетно малим материјалним средствима, али ипак успева да са великим ентузијазмом одржи и реализује све планиране активности:

-Културно просветна зеједница огромну пажњу посвећује младима. Организатори смо градског такмичења у рецитовању, на коме из године у годину, деца постижу изванредне резултате. Можемо се похвалити и Фестивалом младих, који се и поред тешких околности, захваљујући великом ангажовању школа, одржава дужи низ година. То је уједно и највећа културна манифестација у граду која окупља преко шест хиљада посетилаца. Надам се да ћемо убудуће имати боље третмане за организацију овог фестивала, који тренутно и није баш на највишем нивоу, истакао је Миладиновић.

На седници председништва КПЗ Пожаревац, одржаној средином новембра, донета је одлука да добитници Повеље културе за ову годину буду: професорка разредне наставе у Основној школи „Доситеј Обрадовић” Марија Миљковић, фолкорни аматер из Дрмна Дејан Стојадиновић, професор гитаре у Музичкој Школи „Стеван Мокрањац” Младен Ничић, професорка српског језика и књижевности Светлана Херман и глумац из Костолца Ненад Деспотовић. Награде је уручио заменик председника Скупштине града Пожаревца Милић Јовановић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content