2019-11-21T14:27:11+01:00 21. новембра, 2019. 14:27 |

ПОЖАРЕВАЦ: Век постојања школе Доситеја Обрадовића

Директорка Ивана            Јоксимовић

Централна свечаност поводом прославе 286. рођендана Основне школе „Доситеј Обрадовић“ у Пожаревцу  и стогодишњице постојања ове образовне установе под именом великана српског просветитељства и културе, организована је у пожаревачком Центру за културу.

Гости су уживали у богатом уметничком програму, који су заједно са својим учитељима и наставницима припремили ученици нижих и виших разреда.

Присутнима се обратила директорка Ивана Јоксимовић, која је напоменула да ову образовну установу тренутно похађа 987 ученика распоређених у 38 одељења о којима брине 87 запослених.

 

 

Свој образовно васпитни рад, према њеним речима, школа темељи на квалитетној и савременој настави и труди се да је стално унапређује.

-Доситејев понос јесу успеси наших ученика и њихових наставника, ментора на свим нивоима такмичења, наших носиоца Вукове дипломе и ученика генерације, спортисте генерације и награде „Доситеј Обрадовић“, која је у нашој школи установљена пре 10 година, истакла је Јоксимовић.

Поводом века постојања школе под именом Доситеја Обрадовића, директорка Ивана Јоксимовић уручила је захвалнице Задужбини „Доситеј Обрадовић“, Савезу Срба у Румунији и Милораду Кураицу.

Ученицима који су остварили запажене резултате на републичким и међународним такмичењима, као и њиховим наставницима, менторима, уручене су награде. Овом приликом, једном броју запослених додељене су јубиларне награде.