НА ЈАВНОЈ РАСПРАВИ О ПЛАНУ ИНВЕСТИЦИЈА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА ПОЖАРЕВЦА

Марко Савић, Саша Павловић и Милан Дабић председавали јавном расправом

Јавна расправа о предлогу четворогодишњег плана капиталних улагања на територији града Пожаревца, у петак, 21. фебруара, протекла је уз велико интересовање грађана. На њихове сугестије и питања одговарао је заменик градоначелника Саша Павловић.  

Изнет је план од 80 инвестиција за период од 2019. до 2021. године. Како је истакао Павловић: „Предлог капиталних улагања направљен је на реалним основама и подложан је променама, уколико се појави нека нова потреба.“  

Највеће ставке овог плана односе се на топлификацију, водовод и канализацију и асфалтирање.

Издвајамо изградњу постројења за прераду воде на изворишту „Кључ“, у вредности од 826 милиона динара, и на костолачком изворишту „Ловац“, у вредности од 295 милиона динара.

За асфалтирање пожаревачких улица планиране су 1,2 милијарде динара, и по 280 милиона за асфалтирање у Градској општини Костолац и сеоским месним заједницама.  За трансфер станицу са селекцијом отпада очекује се износ од 199 милиона динара.

На списку је и изградња новог дечијег вртића, са пројектованих 60 милиона. За формирање пешачке зоне у Табачкој планирано је 120 милиона динара, а за санацију фасада у истој улици 80 милиона. У плану су и санација депонија, уређење Новог гробља, крематоријум за покојнике, сточно и гробље за кућне љубимце, као и крематоријум за животиње.

Током двочасовне расправе изнета су два конкретна предлога. Један се односи на изградњу топлификационе мреже у Брадарцу, Бубушинцу и Маљуревцу, а други на изградњу парка за кућне љубимце.

Остатак расправе пратила су питања на предложене инвестиције. Највише интересовања показано је за уређење Градског парка, за што је пројектован износ од 120 милиона динара. С обзиром на то да ће на основу експертизе о стаблима која представљају опасност за пролазнике уследити сеча 30 стабала, предложено је да се засаде старије младице. Услед забринутости грађана да ће парковска површина бити нарушена, Павловић је нагласио да ће се радити у складу са условима које је прописао Завод за заштиту споменика културе у Смедереву. Објаснио је и да се неће градити фонтане, нити пут.

Постављена су и питања о квалитету грејања и воде у селу Дрмну, али без конкретних предлога. Одговорено им је да Завод за јавно здравље Пожаревац редовно врши анализе воде, што ће и надаље бити случај.

По окончању расправе, заменик градоначелника Саша Павловић, оценио је да је протекла успешно, јер су грађани показали интересовање и конструктивност, што је значајно јер је реч о интересу свих.

Детаљан предлог плана капиталних инвестиција доступан је на сајту града Пожаревца.

Share.

Comments are closed.

Skip to content