Издвојено одељење Основне школе „Јован Цвијић“ у Старом Костолцу и Техничку школу „Никола Тесла“ у Костолцу обишли су представници Града Пожаревца и Градске Општине Костолац на челу са градоначелником Сашом Павловићем и председником Серџом Крстаноским.

Циљ посете био је сагледавање услова у којима се одвија настава у овим установама и где су у модернизацију већ уложена значајна средства.

У школи у Старом Костолцу реконструисана је електроенергетска и телекомуникациона мрежа у вредности од 1.350.000 динара. Друга већа инвестиција у овој установи односи се на уређења предшколских просторија, тоалета и школских учионица у шта је уложено 3.000.000 динара.

-У наредном периоду реализоваћемо и низ мањих инвестиција у издвојеном одељењу „Јован Цвијић“. Подсетићу да смо пре неколико година, захваљујући Републици и некадашњој Канцеларији за управљање јавним улагањима, реконструисали Основну школу у Костолцу. Вредност инвестиције била је 90.000.000 динара. Реч је о веома значајном пројекту не само за Костолац, већ и за сва сеоска насеља и подручна одељења која гравитирају ка Костолцу, рекао је градоначелник Пожаревца Саша Павловић приликом обиласка ове установе у Старом Костолцу.

Директорка Сунчица Марковић је у изјави за медије напоменула да школа наредне школске године очекује већи број ђака првака, због чега се надају да ће то допринети опстанку сеоских школа. Такође, подсетила је и на инвестиције реализоване у издвојеним одељењима у Кленовнику и Острову и за ову годину најавила комплетну реконструкцију крова школе у насељу Петка.

У ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ „НИКОЛА ТЕСЛА“

Након обиласка издвојеног одељења ОШ „Јован Цвијић“ у Старом Костолцу, градоначелник Саша Павловић са сарадницима, члановима Градског већа др Гораном Несторовићем и Иваном Пантићем, председником Градске општине Костолац Серџом Крстаноским и председницом Скупштине ГО Костолац Миленом Церовшек посетио је Техничку школу са домом ученика „Никола Тесла“.

У овој установи је у претходном периоду замењена столарија, вредност инвестиције је 3.500.000 динара, док је 400.000 динара утрошено на адаптацију и санацију појединих учионица у школи.

– Циљ локалне самоуправе јесте да обезбеди адекватне услове за рад. Техничка школа одувек је била једна од најзначајнијих образовних установа за град Пожаревац и ГО Костолац, као и за цео регион, имајући у виду енергетски центар у Костолцу и да је много кадрова који су запослени у ЕПС-у и издвојеним предузећима. У прошлости је доста инвесторано у модернизацију ове установе, а оно што бих истакао је да се ова школа из године у годину, захваљујући свим директорима, усавршавала и константно унапређивала услове рада, истакао је Павловић.

Нела Алексић, директорка костолачке Техничке школе подсетила је да је 2021. године Град Пожаревац издвојио око 2.600.000 динара за санацију ученичких тоалета, адаптацију зидова и подова за још две учионице и реконструкцију плафона у приземљу објекта.

Share.

Comments are closed.

Skip to content