2018-02-23T09:49:32+01:00 22. фебруара, 2018. 19:43 |

ПОЖАРЕВАЦ: Заседа локални парламент

За петак, 23. фебруар, председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић заказао је седницу, на чијем дневном реду ће се наћи четири теме.

Пред одборнике ће се наћи предлози решења о давању сагласности на програме и планове рада и развоја, као и на финансијске планове установа и Фондације за 2018. годину – Историјског архива, Туристичке организације, Културно – спортског центра „Пожаревац“, Народне библиотеке „Илија М. Петровић“, затим Центра за социјални рад, Народног музеја, Центра за културу, Градског женског хора „Барили“, Дома здравља и Фондације Милинин дом – Галерије Милене Павловић Барили.

Једна од тема скупштинског заседања биће и предлог одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета Града Пожаревца за прошлу годину.

Такође, законодавна власт разматраће и предлог одлуке о покретању иницијативе за утврђивање јавног интереса за експропијацију и административни пренос непокретности ради проширења гробља у КО Костолац – Град.

У оквиру тачке дневног реда о избору, постављању, именовању, разрешењу и престанку мандата, на седници ће бити речи и о престанку дужности директора и именовању вршиоца дужности директора Центра за културу Пожаревац.