2019-11-13T09:20:56+01:00 13. новембра, 2019. 09:20 |

ПОЖАРЕВАЧКА ОСНОВНА ШКОЛА „ВУК КАРАЏИЋ“ ПОСЛЕ 132 ГОДИНЕ: Поносни на Вуково дело

Основна школа „Вук Караџић“ у Пожаревцу прославила је прошлог четртка 132. рођендан.

Поред ученика и њихових родитеља, некадањих и садашњих наставника, бројних пријатеља и сарадника, свечаној академији тим поводом присуствовали су и представници Града, Томица Стојановић, члан Градског већа и Милена Несторовић, начелница одељења за друштвене делатности.

                                                                                          Награђени ученици

Госте је поздрави директор школе Владан Видојевић речима да школу красе ученици и њихови наставници и многобројни сарадници са добрим идејама и расположени за стваралачки рад.

-Наша школа с поносом носи име Вука Караџића. Захваљујући његовом узданичком духу, упорности и напорном раду, данас имамо наше једноставно писмо – пишемо онако како говоримо, говоримо онако како пишемо. Изузетним залагањем ученика, њихових учитеља и наставника, постигли смо да година која је за нама буде успешна. Остварени су запажени резултати на такмичењима, са једне стране, а с друге, задовољни смо и оним што смо постигли захваљујући средставима уложеним у санацију и реконструкцију школских објеката, рекао је Видојевић посебно наводећи пример реконструкције школе у Забели.

-Школа у Забели основана је 1949. године. У њој су стасале бројне генерације успешних људи. Захваљујући руководству нашег Града и Канцеларије за управљање јавним улагањима, школа је реновирана у потпуности. На велико задовољство ученика и наставника, у децембру прошле године свечано су отворене обновљене школске просторије.

 

                                                                                 Признања сарадницима школе

Када је у питању објекат централне школе у две ученице поставили смо нове подове, а до краја године то ћемо учинити и у осталим ђачким просторијама. Такође у две учионице обновљене су школске клупе и столице, занављање школског намештаја у наредном периоду очекује нас у још пет учионица. Упоредо са тим набављамо и савремена наставна средства како би рад са ученицима био квалитетнији и продуктивнији истакао је директор Видојевић који се посебно похвалио податком да се на такмичењима – општинским, окружним и републичким 230 ученика пласирало на једно од прва три места.

-Иза оваквих резултата стоје рад и залагање ученика, њихових учитеља и наставника, подвукао је директор.

                                                Захвалнице учитељима и наставницима

Имајући у виду свеукупне резултате остварене у васпитно – образовном раду и постигнуте на бројним такмичењима, на свечаности поводом Дана школе похваљени су учитељи и наставници.

За освојено једно од прва три места на општинским, окружним и републичким такмичењима, пригодним поклонима награђени су ученици Школе.

Такође, у знак захвалности за подршку и помоћ школи, додељене су захвалнице сарадницима.