Одборници Скупштине града Пожаревца усвојили први ребаланс буџета за текућу годину. Сада је укупна планирана цифра око 6 милијарди динара, од чега је педесет посто планирано за инвестиције. Усвојене су и нове цене за услуге ЈКП “Водовод и канализација” Пожаревац, тако да ће од 1. јуна сваки потрошени кубик воде коштати 53,92 динара, а кубик канализације 30,95 динара. 

Седницу је водио председник Скупштине Бојан Илић. 

Образлажући први овогодишњи ребаланс буџета градоначелник Пожаревца Бане Спасовић осврнуо се између осталог на набавку монтажног паркинга у вредности од 45 милиона динара, изградњу монтажно-бетонске трафо станице у Шећерани (25 милиона динара), затим на другу фазу обнове фасаде зграде Начелства (44 милиона динара), као и на рехабилитацију и асфалтирање сеоских путева (227 милиона динара). По његовим речима овај буџет је развојан.

Неке од тема последњег скупштинског заседања односиле су се на програм за унапређење услова живота, као и на програм буџетског фонда за заштиту животне средине, које је представио је заменик градоначелника Саша Павловић. иначе, програм за унапређење услова живота садржи 29 пројекат укупне вредности од око 240 милиона динара, док Буџетски фонд за заштиту животне средине садржи 45 пројекта, у вредности од близу 1,2 милијарде динара.

Share.

Comments are closed.

Skip to content