Српски ђаци имали су прилику да недавно у оквиру „наставе на даљину“ која је ученицима доступна на неколико канала националне телевизије, као и онлајн, погледају час ликовне културе који је за њих припремила једна пожаревачка учитељица, Андреа Поповић.

 


 

Андреа је  учитељица у Основној школи „Краљ Александар Први“, а општи утисак је да је свој посао, упркос томе што припада генерацији младих учитељица, обавила веома професионално. Како каже, најтежи задатак у настави на даљину је  превазилажење недостатка интеракције са ученицима, те да је одговорност огромна, али и да јој је ново искуство остало у позитивном сећању.

-Имала сам част и задовољство да будем део наставе на даљину у овој тешкој ситуацији која је задесила цео свет. Час који сам држала био је из предмета ликовна култура за ученике другог разреда основне школе, а сам назив наставне јединице био је ,,Композиција употребних предмета’’. Уложила сам пуно труда и рада како бих испунила постављене захтеве. Уз помоћ и подршку драгих људи који су били уз мене савладала сам трему и надам се, испунила очекивања и на занимљив начин ученицима представила садржај који би требало да усвоје, казала је за „Реч народа“ Андреа Поповић.

        Део јавног часа наше суграђанке  на програму РТС-а 

Садашња генерација основаца и средњошколаца упамтиће своје школске дане и по томе што су први у историји српске просвете имали часове на даљину. Учитељица Андреа каже да најважнији циљ овакве наставе јесте да се деци помогне да током овог периода одрже континуитет у својим уобичајеним обавезама, да им се олакша овај тежак период  и пружи прилика да буду у контакту са својим другарима и  наставницима.

                                                                                                                                           Д. Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content