Последње недеље јануара на Копаонику је одржан Први зимски ски камп школице спорта „Спортић” која ради при Спортском центру Пожаревац.  О малишанима је бринуло седморо тренера који су пружали услуге инструктора скијања, али и спроводили остале програме, како на снегу тако и ван њега.

– Услови у Дому ученика средњих школа “Машинац” у коме смо одсели били су фантастични. Акценат нашег боравка, наравно, био је на обуци скијања и драго ми је што је буквално свако дете савладао основе овог спорта, у већој или у мањој мери. Што се осталих активности тиче имали смо доста функционалних игара, шетње по природи, организовали смо маскенбал, као и разне уметничке радионице, рекао је Душан Благојевић, инструктор скијања и један од тренера у школици спорта „Спортић”. 

Он је навео и да су стечена искуства и импресије које су деца пренела својим родитељима учврстила намеру Спортског центра да се зимски камп организује и следеће године, али и да се понови на истом или можда неком другом месту и током лета.

Услови боравка у кампу били су на врхунском нивоу  и садржаји који су били доступни деци, као и свакодневно присуство инструктора скијања, да су били у приватној режији, били би неколико пута скупљи за родитеље. Цена овог ски кампа била је далеко испод економске, захваљујући првенствено субвенционисању кампа од стране Града Пожаревца.

С.С

Share.

Comments are closed.

Skip to content