Пожаревачки одбори Странке слободе и правде, Демократске странке и Народне странке, припремају се за предстојеће локалне изборе. Од надлежних су захтевали достављање података о томе колико је лица пријавило пребивалиште у Пожаревцу у периоду од 1. јануара до 17. децембра 2023. године, као  и колико у периоду од 17. децембра до данас борави у Граду и по ком основу.

Од података, између осталог, потражују из којих градова су та лица одјављена и у ком броју, потом, број пријава где није уписано претходно пребивалиште и колико је пријава пребивалишта поднето по радним данима за наведене периоде.

Затражен је и податак колико је лица одјавило пребивалиште у наведеном периоду у осталим општинама Браничевског округа и по ком  основу, те колико је одјава пребивалишта било по радним данима.

Представнике поменутих странака интересује и колико је лица уписано, а колико обрисано са бирачког списка у Пожаревцу и Kостолцу у наведеном периоду и по ком основу.

– Пожаревачки одбори Странке слободе и правде, Демократске странке и Народне странке неће одустати од борбе за поштовање закона, фер и поштене изборне услове, те одбрану регуларности избора и изборне воље наших суграђана. Искористићемо у наредном периоду сва демократска средства и предузећемо сваки вид институционалне борбе, а све у циљу спречавања прекрајања изборне воље наших суграђана, поручују у заједничком саопштењу за јавност.

Р. Н.

 

 

 

Share.
Leave A Reply

Skip to content