2021-07-25T11:23:17+02:00 25. јула, 2021. 11:18 |

Пожаревачки ватерполисти савладали „Бањчане“

У другом колу Друге лиге Србије у ватерполу, у оквиру групе Југ, екипа Ватерполо клуба „Пожаревац“ савладала је на свом терену екипу „Бањчани“ из Врњачке Бање резултатом 17:13 (по четвртинама: 5:2; 6:1; 3:3; 3:7).

Домаћини су сјајно отворили утакмицу и већ у прва два напада постигли два гола, а до полувремена предност је увећана на 11:3. У другом полувремену гости су знатно појачали темпо, постигли 10 голова, али су успели само да ублаже пораз. На крају, 17:13 за екипу Пожаревца, која је након пораза у првом колу, сада забележила прву победу.

Председник Ватерполо клуба „Пожаревац“ Дрен Кучуку, је истакао да се ВК „Пожаревац“ такмичи у Другој лиги Србије, односно Летњој лиги, у којој учествују 8 екипа подељене у две групе, Север и Југ. У групи Југ су Пожаревац, Кошутњак, Краљево и Врњачка Бања, док групу Север чине, Сента, две екипе из Суботице и „Борац“ из Бања Луке.

-Наш тим чине ватерполисти који долазе са стране и играју на двојну регистрацију и из Новог Београда су, а две трећине тима чине домаћи ватерполисти који већ осму годину тренирају у Пожаревцу. Таман  када се „упливају“ Летња лига ће бити завршена, рекао је Кучуку истакавши да немају услове за тренинг преко зиме и морају да играју само Летњу лигу, те је затворени базен преко потребан.

У првом колу Пожаревац је изгубио од Кошутњака са резултатом 16:12, а у наредном, трећем колу, гостује у Краљеву.

 И.Р.