Директор Марко Марјановић

У Пожаревцу се повећава број подземних контејнера. Нови су постављени у Дунавојској улици, код зграда солидарности, и у Улици Трг ослобођења. Новац за њихову куповину обезбедило је Јавно комунално предузеће „Комуналне службе“ Пожаревац из сопствених средстава. 

Директор овог предузећа, Марко Марјановић истиче да је планирано да до краја јула буде постављено још око 15 подземних контејнера, за које је новац обезбедио Град Пожаревац. 

– Они ће бити постављени на неколико локација које су критичне за град, наводи Марјановић и додаје:  

– Велики кораци су учињени у претходном периоду и добијамо доста похвала од грађана, што нам је одличан показатељ да идемо у добром правцу.

Ускоро још петнаест подземних контејнера

– Подземни контејнери су револуцинонарно решење. Комптибилни су са традиционалним контејнерима, али омогућују да се превазиђу проблеми у вези са простором, естетиком, као и да се спречи додир грађана са отпадом које је већ депонован у подземне контејнере. Лако се одржавају. Простор око њих је чист и уредан, нема расипања смећа и нема ширења непријатних мириса. 

Наглашава и да један подземни контејнер мења три обична метална или пластична контејнера од 1,1 кубна метра и да је намера да се замене сви стари отворени контејнери од 5 кубних метара.

– Све то радимо са једним циљем, а то је да наши грађани живе у лепшој и уређенијој средини, поручује директор Марко Марјановић.  

На депонији 39 биотрнова

Јавно комунално предузеће „Комуналне службе“ Пожарева уградило је 39 биотрнова на делу градске депоније „Јеремијино поље“. 

Они служе за одвођење и спаљивање депонијског гаса. Постављају се унутар тела депоније и обезбеђују максималну екстракцију гаса.

Директор ЈКП „Комуналне службе“ Пожаревац Марко Марјановић наглашава да их карактеришу једноставна уградња, ниски оперативни трошкови и велики значај када су у питању потенцијални пожари.

А. М. 

 

Share.
Leave A Reply

Skip to content