Fotos Z.Antic NetballУ оквиру Пожаревачког културног лета, Спортско-рекреативна асоцијација приредила је синоћ још један у низу сјајних рекреирајућих програма, помало несвакидашњи за наше поднебље. Реч је о такозваном  “Netball” – у са препрекама, који су са одушевљењем прихатили не само деца већ и њихови родитељи који су у право време били на Тргу ослобођења.

       Вечерас на Летњој сцени Центра за културу у оквиру серијала „Глумци-песници“ гостује Небојша Илић који ће се својим програмом представити у 21,00 сат.

Glumci pesniciПоводом овог Пројекта популарни филмски, позоришни и телевизијски глумац је написао: „Поетско вечеГЛУМЦИ ПЕСНИЦИ представља потребу једног глумца, да на једном месту окупи сву поезију коју су писали глумци. Наравно, све у мери у којој је то могуће, јер супротно очекивањима, глумци су углавном стидљиви људи када је у питању интима, а поезија вероватно представља највиши степен интиме једног уметника, нешто што излази из оквира оног што, најчешће по таблоидима, или у најбољем случају кафанским причама, сазнајемо о њима.Овај феномен, да глумци пишу поезију, постаје још занимљивији када се виде домети такве поезије. Глумац Атељеа 212, Љубиша Бачић, за своју прву књигуСтена Гологлава добија наградуМилош Црњански, и одмах постаје релевантна песничка фигура, достојна хвалоспева Борислава Михајловића Михиза, који пише предговор за књигу! Иначе то је једина поезија на сокобањском дијалекту. Глумац Зоран Радмиловић нас изненађује, са својих неколико болних и луцидних песама и открива нам се у још једном светлубриљантанкао уосталом и на сцени, филмуПавле Вујисић, са својим песмама писаним на кафанским салветама, рачунима, паклицама цигаретапише бескомпромиснокао да то нико неће читатиМолијер, такође глумац, незаобилазни драмски писац, чији стихови одјекују на свим сценама у свим временима

               Сутра, (петак 11. август) је дан када Пожаревљане очекују два занимљива програмска сегмента.  Летња сцена Центра за културу у 21,00 сат биће отворена за љубитеље филма, јер у ово време почиње пројекција италијанског остварења „Распрскавање“, психолошке криминалистичке драме редитеља Луке Гвадањина из 2016. године. Сат времена касније, на улазу у пешачку зону одржава се поп-рок концерт.  На градском  тргу у суботу од  19,00 сати, у оквиру својих креативнио-забавних садржаја пожаревачка радионица „Urban Stream“   приређује програм под називом Дан младих. У недељу 13. августа од 19,00 до 21,00 сат на Градском тргу Спортско-рекреативна асоцијација приређује још једно вече „Вежбом до здравља“ док сутрадан „Сашка и дружина“ у истом временском термину, организују уличне перформансе.

В.Винкић

Фотос: Жика Антић

Плакат преузет са сајта Народног позоришта Ниш

Share.

Comments are closed.

Skip to content