Општој болници у Пожаревцу протекле среде уручена је донација Општине Велико Градиште у виду јастука. Реч је поклону вредном 240 хиљада динара, купљено је више од 280 јастука.

Подсетимо, 2018. године Општина Велико Градиште је на рачун болнице уплатила 200 хиљада динара за набавку агрегата и бронхоскопа. Годину дана касније, значајна средства уплаћена су за куповину болничке постељине, док је 2020. сто хиљада динара опредељено за набавку апарата и трака за мерење шећера у крви које су се у време корона вируса трошиле енормно. Прошле године донирано је сто хиљада динара за набавку тетра пелена за породилиште и одељење педијатрије, као и средства за куповину двадесетак душека.

Др Данко Николић и Драган Милић

Директор Опште болнице др Данко Николић захвалио се председнику градиштанске општине Драгану Милићу на досадашњој сарадњи. Како је рекао, Велико Градиште је више пута излазило у сусрет захтевима ове здравствене установе.

-Заједно смо реализовали бројне пројекте у циљу што бољег функционисања Опште болнице и пружања квалитетних услуга пацијентима. Трудимо се да свим грађанима који бораве у болници олакшамо боравак у нашој здравственој установи, рекао је др Николић.

Општина Велико Градиште, истакао је председник Драган Милић, трудиће се да помаже пожаревачку болницу и у наредном периоду. Према његовим речима, важно је да пацијент током боравка у здравственој установи има све што му је неопходно, чисту и квалитетну постељину, јастук, душек.

-То је наша болница. У њој се лече наши људи. Овом приликом апеловао бих на колеге, челнике других општина Браничевског округа да сви помало издвоје средства и помогну болници у обезбеђивању што бољих услова за рад и пружање квалитетне медицинске помоћи пацијентима. Предлажем да нам у наредном периоду поднесете још један захтев и да до маја набавимо још око 200 болничких јастука, нагласио је Милић и додао да је овом приликом локална самоуправа за новорођене бебе са територије градиштанске општине обезбедила пригодне поклоне – ћебенце са играчком и честитку са обавештењем која прва остварују родитељи након рођења детета.

Иначе, Општина је прворођеним бебама у овој години уручила пакете са златницима. Такође, за свако треће и наредно рођено дете обезбеђени су бесплатни боравак у вртићима, кухиња и превоз. Новина је да је од ове године уведено смањење пореза на имовину од 30 одсто за породице са троје и више деце.

Share.

Comments are closed.

Skip to content