2019-10-06T18:53:20+02:00 6. октобра, 2019. 18:53 |

Пожаревачкој Туристичкој велики пехар и седам златних медаља

Туристичка организација Града Пожаревца је и на овогодишњем Међународном сајму туризма „Лорист“ у Новом Саду била међу најзапаженијим излагачима са освојеним  једним великим пехаром и седам златних медаља, и то две велике златне и пет златних. 
 
На сајму који је трајао од 3. до 5. октобра, претпоследњег дана уприличена је додела признања, на такозваној Вечери шампиона, у Конгресном центру „Мастер“.   
 
Поводом заслужених награда, директор пожаревачке Туристичке организације Василије Балдић истиче да је то доказ квалитета рада:
 
– Плански, организован и тимски рад резултирали су овим наградама. То не би било могуће без несебичне подршке Града, како финансијске, тако и програмске. Захвалан сам свим колегама, Управном одбору и Граду на сарадњи и помоћи коју су све ово време пружали и тако допринели квалитету рада Туристичке организације у промоцији садржаја које наш град има да понуди, додаје Балдић.  
Председник Управног одбора Туристичке организације Града Пожаревца Јован Стојковић је након доделе награда указао на то да су то велика признања која говоре да се у Туристичкој организацији Града Пожаревца већ неколико година уназад одлично ради:
 
– Ради се вредно и тимскиПожаревачка Туристичка организација је учесник домаћих и међународних сајмова, чиме промовишемо град и туристичке манифестације. Једна од освојених медаља је за 56. Љубичевске коњичке игре, за успех у организацији и разноврсност садржаја, што указује на то да подижемо лествицу навише. Свакако да нам је намера да се тим путем настави, истакао је између осталог Стојковић.
 
Како наводи директор Балдић, на Лористу је представљена комплетна туристичка понуда:  Акценат је био на манифестацијама, које се огледају у представљању наше најстарије и најпознатије манифестације, Љубичевских коњичких игара. Разлог више за то је и чињеница да је Војводина богата ергелама и одгајивачима коња, који су често и учесници Љубичевских игара. Други сегмент су ђачке екскурзије које се сваке године остварују у сарадњи са Градом кроз посету свих важнијих локалитета. Такође, људи из Војводине желе да виде садржаје које немају на свом подручју, а то је град Пожаревац који је на три реке и богат садржајима од археологије до новије историje.