Годишње саветовање судија Републике Србије у Врњачкој Бањи

Признања за допринос унапређењу ефикасности и квалитету судског система и за иновације које су допринеле побољшању рада суда, завредело је 15 судова у Републици Србији, међу којима је и Привредни суд у Пожаревцу.

Те је награде 5. октобра доделио Врховни касациони суд за постигнуте резултате и напредак у текућој у односу на претходну годину. Признање председнику Привредног суда у Пожаревцу, Синиши Недељковићу, уручио је председник Врховног касационог суда Драгомир Милојевић.

Чињеница да се Привредни суд у Пожаревцу нашао међу награђеним судовима указује на квалитетан и ажуран рада и признање судијама и запосленима овог суда на уложеном напору за савладавање и решавање предмета у области и надлежности суда.

Председник Врховног касационог суда је истакао да спроводећи Програм награђивања судова, Врховни касациони суд већ другу годину за редом, додељује награде и признања првостепеним судовима који су у периоду од половине прошле до половине ове године остварили напредак у решавању старих предмета и решавању предмета уопште.

„Овим се мотивишу судови који имају недовољно добар учинак и чији је допринос функционисању система критичан, да буду ефикаснији“, рекао је председник Милојевић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content