2021-08-21T09:42:09+02:00 21. августа, 2021. 09:42 |

Пожаревчка „бувља пијаца“ на две локације

Пожаревачки бувљак се од прошле недеље, привремено,  налази на две локације. Осим оне на, такозваном, лучичком путу, „бувља“ пијаца вратила се на стару локацију, односно на драговачки пут. Измештање је омогућено одлуком локалног парламента  на седници одржаној крајем јуна. Иако премештање најављено протекле недеље није било продаваца на новој локацији, а са делегацијом продаваца постигнут је договор да док се простор у Моравској улици у потпуности не приведе намени, бувљак буде на обе локације.Бојан Динић, члан Градског већа задужен за пољопривреду и заштиту животне средине, каже да су на новој локацији много бољи услови и за продавце и за купце. Динић је истакао је да су у претходном периоду примали примедбе грађана на услове продаје на пијаци која се налази на лучичком путу. 

-Скупштинском одлуком одредили смо нову локацију, на месту где је до сада радила сточна пијаца на драговачком путу. Како та локација није још у потпуности приведена намени, договор је да за сада обе локације буду актуелне, рекао је Динић који је том приликом апеловао на све који су у могућности да се преселе на ново продајно место. 

Извршни директор ЈКП „Комуналне службе“ Пожаревац Саша Ваљаревић истакао је да би на бувљој пијаци на драговачком путу требало да се поставе тоалети, организује служба која ће бити задужена за одржавање хигијене на пијацама, као и да ће простор за постављање робе бити у наредном периоду прецизно одређен.

И.Р.