Кучево наставља лепу традицију позоришног аматеризма започетог још тридесетих година 20. века. У циљу да  ова врста аматерске уметности постоји без прекида, Центар за културу „Драган Кецман“ је прошле године покренуо такмичарски фестивал који оцењује и награђује глумце у представи. Почетак је био врло успешан па је март месец у кучевском Центру за културу посвећен позоришном аматеризму. Ове године, у шест фестивалских вечери, публика ће видети глумце из Малог Црнића, Пожаревца, Јагодине, Костолца, Велике Плане и Раче Крагујевачке.

После сваке представе се награђује најбољи глумац или глумица у представи, а на крају Фестивала биће проглашени најбољи глумац, односно глумица, тумач најбоље епизодне улоге, најбољи млади глумац, глумица и најбољи у класи ветерана.

Драгана К. Милутиновић прима признање од директорке ЦЗК Марије Коцић

Фестивал је почео 7. марта представом „Иза божијих леђа“ Бранислава Нушића у маестралном извођењу глумаца Општинског аматерског позоришта „Бранислав Нушић“ из Малог Црнића. Одлуку стручног жирија да за улогу Јуле за „најбољу међу једнакима“  буде проглашена Драгана К. Милутиновић публика је поздравила овацијама.

Бојан Николић и Валентино Ољача у пожаревачкој представи “Нормалан а луд”

Фестивал је настављен јуче (13. март) представом „Нормалан, а луд“ по тексту и у режији Владимира Ђорђевића у извођењу позоришта „Миливоје Живановић“ пожаревачког ЦЗК. Жири је  за најбољег глумца представе прогласио Валентина Ољачу за лик доктора психијатра Милана Стојановића.

Текст и фотографија: Миодраг Лика Винкић

Share.
Leave A Reply

Skip to content