У Полицијској управи Пожаревац до 15. маја предато је 500 комада оружја, 12.000 муниције различитог калибра и 19 ручних бомби.

У светлу трагичних догађаја који су обележили протекле седмице, полиција је предузела низ активности у циљу побољшања безбедности. У свим основним и средњим школама на територији Полицијске управе Пожаревац, појачано је присуство полиције, а током трајања наставе обезбеђено је присуство школског полицајца.

Начелник Полицијске управе Пожаревац Дарко Пајкић

Начелник Полицијске управе Пожаревац Дарко Пајкић истиче да ће се појачати и рад на превенцији:

-Како би се подигла безбедносна култура и свест младих предвидели смо предавања, пројекте, трибине и интерактивне радионице. На тај начин упознаћемо их са ризицима у којима се могу наћи током боравка у школи, на путу од куће до школе, као и на друштвеним мрежама. Министарство унутрашњих послова апелује на све грађане да сачувамо разумност и стасбилност, поготово када су у питању наша деца која информације прате из различитих извора и медија. Неопходно је да њихови профили на друштвеним мрежама буду под родитељском контролом, али је једнако важно да и одрасли покажу највиши степен одговорности, не објављују и не деле непроверене и непримерене садржаје на друштвеним мрежама, истакао је Пајкић.

Да подсетимо, у току је предаја нерегистрованог оружја. Из Полицијске управе Пожаревац позивају грађане да до 8. јуна, у периоду од 7 до 19 сати, оружје предају најближој полицијској станици. Позив се односи на сво оружје које по закону не може бити у поседу грађана, аутоматско оружје, минско-експлозивна средства, делове за оружје и муницију, које су противправно држали. Такође, сви који нису предали оружје након смрти власника могу то сада учинити. Оружје се може предати и без напуштања свог дома, позивом најближој полицијској станици, која ће упутити патролу на дату адресу.

-Грађани нису у обавези да се легитимишу, односно неће сносити никакву кривичну одговорност, нити ће морати да доказују порекло оружја и доносе било какву документацију, рекао је начелник Пајкић.

 

Т. Роквић

Share.

Comments are closed.

Skip to content