„Дух младости“ у Пожаревцу

Караван „Дух младости“ у Пожаревцу окупио је велики број суграђана, међу којима понајвише младих. Том приликом је указано на значај и ефекте дуалног и предузетничког образовања у Србији, које иначе већ постоји на територији Пожаревца, у Пољопривредној и костолачкој Техничкој школи.

Најмлађи су имали прилику да се опробају у баскету 3х3, квизу знања, као и у акцији „Згиб зона“. Како ствари стоје, Пожаревљани тренутно воде у броју згибова. Надметање још траје, а првопласирани град ће освојити реновирање дечијег парка или спортског игралишта по жељи.

Спој теорије и праксе – предност дуалног образовања

Протекле суботе, на отварању манифестације у Пожаревцу, помоћница министра просвете за стратешко планирање Габријела Грујић, истакла је да са оваквим плановима и снажном подршком локалне самоуправе очекује се да у будућности млади остају у Пожаревцу, унапређују развој своје привреде и чине овај крај богатим.

 

Домаћини испред нашег града били су градоначелник Бане Спасовић и председник Скупштине Бојан Илић.

 Спасовић је истакао да је Караван „Дух младости“ у Пожаревац донео идеје и вредности које су граду увек добродошле, и додао: – Поред спорта и здравог живота, Караван нас подсећа и на значај образовања, као и на то да се начини на које се преноси знање мора стално унапређивати и усклађивати са новим трендовима.

Са панел дискусије на тему дуалног и предузетничког образовања

Иначе, пожаревачкој публици су се те суботе представили Урош Деспотовић, ученик СМШ „Стеван Мокрањац“ и бенд ученика Пољопривредне школе. Одржана је и панел дискусија на тему дуалног и предузетничког образовања на којој су учествовали помоћница министра Габријела Грујић, директорка Сектора за едукацију Мирјана Ковачевић, председник пожаревачке Скупштине Бојан Илић, као и представници средњих школа и компанија укључених у дуално образовање у Пожаревцу.

 

 

Детаљније у недељним новинама „Реч народа“.

Share.

Comments are closed.

Skip to content