2020-01-28T08:59:33+01:00 28. јануара, 2020. 08:59 |

Пожаревљанке међу најбољимa на конкурсу Друштва „Свети Сава“

Доделом награда у Народној библиотеци Србије у Београду, у суботу је окончан Светосавски књижевни конкурс за ученике основних и средњих школа Србије, Републике Српске и дијаспоре Друштва „Свети Сава”.

На овогодишњи литерарни конкурс пристигao је 141 рад од чега  89 састава из основних и 52 радa из средњих школа, а према оценама стручне комисије, међу ауторима најбољих радова нашла су се две ученице из пожаревачких школа, које су, свака у својој категорији,  освојиле треће награде. За рад на тему  „Савин пут дуг осам векова“ награда је припала Јани Васић ученици осмог разреда Основне школе „Краљ Александар I” наставнице Милене Милошевић. У категорији средњих школа трећу награду за рад „Стопе Савине су свуда по његовом отечеству“ освојила је Емилија Риђић, ученица трећег разреда Пожаревачке гимназије професорке Марије Запутил. Уз награде ученицама, призанања су добиле и њихове менторке.

 

                                                                               Милена Милошевић и Јана Васић

                                                                         Марија Запутил и Емилија Риђић

 

Велика награда ове године припала је Јовани Бабић из Техничке школе у Суботици за рад „Предање Светог Саве Освећеног – чудесни дарови неба и земље“.Светосавски књижевни конкурс Друштва „Свети Сава” сврстан је у Календар такмичења и смотри Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

В.Винкић