Народна библиотека „Илија М. Петровић“ Пожаревац позива завичајне писце из Пожаревца, Костолца и околних места да се пријаве са својом песмом или кратком причом за Виртуелну чајанку са књигом.

ЧАЈАНКА СА КЊИГОМ или литерарно дружење завичајних писаца је наставак традиције која је пре неколико година покренута у костолачкој библиотеци, а обновљена пре пет година.

Датум одржавања Чајанке је симболичан – 15. децембар, када се широм света прославља Међународни дан чаја, али је то и дан када је далеке 1953. године почела са радом Библиотека у Костолцу. Обнављање ове радионице има за циљ да се завичајним писцима пружи прилика да представе своје стваралаштво једни другима.

Тема овогодишње Чајанке је „Зимско вече“. 

Видео прилози завичајних писаца, на којима они читају своје песме или приче, могу бити направљени дигиталном камером или мобилним телефоном.  Пожељно је да не буду веће дужине од 10 минута. Завичајни писци могу заказати и снимање у просторијама Библиотеке. Снимљени видео прилози се достављају Народној библиотеци у Пожаревцу или њеном Огранку у Костолцу до 10. децембра.

Догађај ће бити доступан јавности у среду, 15. децембра 2021. године, у 18 часова, на сајту и ФБ страници Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац.

За више информација и за заказивање снимања видео прилога позовите на телефон: 012/241-515

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content