Из године у годину Пожаревац за Нову годину својим празничним изгледом изненади суграђане. Тако ће бити и на измаку ове 2017. Светлана Милутиновић, помоћница градоначелника најављује ширу причу о украшавању. Празнично „рухо“ припремљено је не само за центар Пожаревца већ и за улице које до сада нису биле декорисане. Украсиће се Трг ослобођења, Табачка чаршија и Градски парк, али и Сунчани парк, зашта се  припремају „ирваси“, јелке, новогодишњи пакетићи…

-За разлику од претходне, ове године Табачка чаршија, кружни ток – Трг ослобођења, Трг Радомира Вујовића, биће у знаку снежних пахуља. Улица Стари корзо је већ у празничном руху, у понедељак, 11. децембра отворен је Новогодишњи и Божићни вашар. Украшавање ће потрајати у наредне две седмице. Ново је и то да ћемо окитити и Дринску улицу, Улицу Воје Дулића, Лењинову, Вељка Дугошевића.  Такође ове године биће окићен и Костолац.  Како је прича о рециклажи увек актуелна, и ову Нову годину дочекаћемо под рециклираним рефлекторима, истиче Светлана Милутиновић.

            Овогодишњи украси биће уникатни, раде се по осмишљеном нацрту, али овога пута неће бити од рециклираног материјала, јер је овогодишња концепција другачија.

             -Наредне године, међутим, поново можемо очекивати идеју о некој новој  рециклажној инсталацији, најављује  помоћница градоначелника и додаје да се сваке године купују нови украси јер се повећава број улица односно локација за украшавање. Стари украси се не бацају, чувају се и користе при сваком новом декорисању каже помоћница градоначелника.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content