2020-12-15T23:05:33+01:00 15. децембра, 2020. 07:00 |

Пред наступ у Монпељеу: Пожаревљани пуни оптимизма

Пожаревачки суперлигаш завршио је припреме за наступ у Француској где ће играти у купу ЦЕВ са Монпељеом.

Председник клуба Лаза Ристић (на слици)  захвалан је свима који су помогли да се оствари овај пут.


-Припремали смо се солидно и све је на своме месту. Стручни штаб води максимaлно рачуна о свему почев од тренинга и утакмица до здравља сваког играча. Против крагујевачког Радничког имали смо јаку проверу, а потом и у заосталом првенственом сусрету са Војводином НС Семе у Новом Саду. Са Радничким су играна четири сета (2:2), а од Новосађана смо изгубили после добре игре у тајбрејку (3:2). Следи нам играње у Монпељеу, а по повратку из Француске и заостали сусрет са Црвеном звездом, који мора да се одигра до краја ове године. Наставак првенства је 8. јануара 2021. године када играмо са Партизаном.

Одустајањем бугарског представника „Млади радник“ се директно пласирао у осмину финала Купа ЦЕВ.

-За наступ на Европској сцени извршене су обимне припреме. Велики смо оптимисти пред меч са домаћином Монпељеом. Жеља нам је да прођемо осмину финала.  Од Пожаревца до аеродорма „Никола Тесла“ у Београду, превезао нас је наш велики пријатељ и спонзор, „Арива“. Из Београда заједно са ОК „Ниш“ чартер летом авионом стигли смо у Монпељe. Аутобус „Ариве“ чекаће нас и 18. децембра на београдском аеродрому када ће нас вратити у Пожаревац.

Oдбојкаши комплетни у Mонпељеу

Комплетан састав пожаревачкиог супрелигаша ОК Млади радник у суботу је био у Београду због тестирања на Ковид-19. У недељу су добијени резултати тестирања и сви су прошли без здравствених проблема што је обавезујући услов за путовање у иностранство.
У делегацији ОК Млади радник, која се налази у Француској су: Лаза Ристић (председник), Зоран Тонић (комесар безбедности), Ивица Јевтић (шеф струке), Саша Јоксимовић (спортски директор и тренер), Немања Васиљевић (статистичар). У играчком тиму су Андрија Вуликић, Никола Тонић, Иван Илић, Страхиња Лазаревић, Алекса Поломац, Милан Пајкић, Мамаду Сејдоу, Амаду Самб, Милан Крстић, Урош Убипарип, Милутин Мијајловић, Никола Жугић и капитен Младен Бојовић.

Читав пројекат пута и учешће на овом такмичењу, у финансијском смислу су затворени.

-Захвалио бих се држави Србији, нашем председнику и одбојкашком савезу Србије који су нам финансијски омогућили да наступимо у Монпељеу. Пут и боравак у Француској кошта око 30.000 евра.  Захваљујемо на подршци коју нам пружа и наш град. 

Наступ у Европи је од изузетног значаја.

-Свакако да је наше учешће у Монпељеу велика спортска афирмација Младог радника, града Пожаревца и српске одбојке која има светски имиџ, каже Ристић.

Текст и фото: Р.Сандић