2016-12-16T03:02:41+01:00 19. априла, 2016. 09:45 |

КОНВЕНЦИЈА СНС У ПОЖАРЕВЦУ: Визија јаког и модерног Пожаревца

Химном „Боже правде“ у извођењу оперске певачице Габријеле Убавић, 14. априла  отпочела је предизборна конвенција Српске напредне странке у Пожаревцу коју је у Спортској хали и испред ње, пратило више хиљада присталица.

На самом почетку кандидат за градоначелника Пожаревца Бане Спасовић је истакао да су пожаревачки напредњаци инспирисани делима премијера Александра Вучића успоставили нови приступ политици који се своди на стручност, поштење, одговорност и инсистирање на резултатима.

-Једини смо урадили оно што су други годинама и деценијама обећавали. Прекинули смо са политиком недодирљивости фунционера и нисмо се либили да се међусобно погледамо у очи. Супроставили смо се корупцији и криминалу и константно инсистирали на преко потребном привредном развоју. Због тога је СНС постао стожер најшире коалиције у историји Пожаревца. Нису они са нама зато што су пожаревачки напредњаци лепи, или што смо им нудили празне приче по систему „ја теби – ти мени“, већ зато што су препознали визију јаког и модерног Пожаревца и да са нама нема компромиса када је развој Града у питању. Политички опоненти нам замерају да ми за свој програм немамо кадрове. Како може листа на којој је преко 50 одсто факултетски образованих људи да буде означена као нестручна. Реците ми како листа са просеком од 39 година може бити означена као неискусна и листа без енергије. Листа на којој су заступљена сва занимања, од студената до домаћице, од занатлија до доктора наука, од радника за машинама, рудара на копу, пољопривредника, то је права листа за Пожаревац, то је право богатство за Пожаревац. Листа СНС-а је спој искуства и енергије само са једним циљем, то што су сви на њој спремни да раде за Пожаревац, имајући на уму да радећи за њега оснажују и нашу Србију.

IMG_9604 (1)

Потпредседник СНС др Небојша Стефановић је нагласио да је суштина предстојећих избора ко ће представљати и водити Србију, односно ко ће бити премијер.

-Имамо јаког премијера који је имао храбрости да похапси највеће тајкуне, који је имао храбрости да стане на пут корумпираним зликовцима који су нам крали од хендикепирне деце. Неки хоће слабу Владу, хоће Владу оних који се брчкају на Малдивима и Брионима, који не знају шта су рад суботом и недељом. Ми хоћемо премијера који спушта буџетски дефицит, који подиже број запослених свакога дана, који има храбрости да поведе Србију напред. Зато хоћемо Александра Вучића, казао је Стефановић.

Носилац листе коалиције „Александар Вучић – Србија побеђује“ за локални парламент и кандидат за народног посланика Верољуб Арсић сумирао је циљеве Српске напредне странке речима: „Нека наше победе буду изграђени мостови, нека наше победе буду изграђени километри пруга и путева, нека наше победе буду отворене нове фабрике у којима раде наше суграђани, нека наше победе буду школе пуне деце. Можда је све то изгледало немогуће 2012. године. Влада Србије предвођена Александром Вучићем остварује и овакве победе. Енергија коју је премијер уложио у обнову Србије показала је свима да Србија може да има будућност у којој ће наши грађани имати достојан живот са правом на рад и школовање деце.

На величанственом дочеку захвалио се лидер СНС Александар Вучић и поручио да многи у земљи, региону и свету не желе јаку Владу Србије, али и да Србија упркос томе побеђује, и у Бриселу и на другим пољима.

-Слаба Влада потребна је одређеним тајкунима и политичарима у Србији, да би могли да врате ону врсту пљачкашке моћи коју су имали некада. Са друге стране, потребна је и некима у региону, који су били навикнути на то да Србија буде дежурни губитник, онима који су очекивали да ће и данас Србија да буде поражена у Бриселу, па није, они који би очекивали да Србија сваки дан буде поражена, а Србија је почела да побеђује и то им прилично смета“, истакао је Вучић.

Он је поновио да неки не желе чврсту Владу Србије, да их има много у самој Србији, од различитих тајкунских центара моћи до политичара, којима је једино остало да вређају и од којих се уместо програма и бриге може само чути „мрзимо Вучића“. Онима у свету који не желе чврсту Владу Србије и који желе странке „на повоцу“ и да преко њих остварују своје интересе, лидер напредњака је поручио да док је премијер никада неће дозволити да неко са стране управља земљом, ниједна амбасада, већ народ и грађани Србије. Осврћући се на негативну кампању својих политичких опонената, пуну увреде, мржње и подсмеха, позвао је присталице да до победе на изборима дођу мирно и чисто.

-Смеју ми се поIMG_9566литички противници, али ја нећу рећи ни једну ружну реч о њима, пустите њих да говоре, а ми ћемо лепо, мирно и чисто да дођемо до победе. Чисто, најчистије могуће, рекао је Вучић.

Нагласио је да се у Србији поштују људи свих вероисповести, припадници других народа. –Нећу да чујем, не сме у Србији да се чују увреде на рачун Словака, ружна реч о Власима, не сме и не може да се чује, јер то је Србија и никакве разлике не смеју да се праве међу људима, казао је председник СНС.

Навео је да је у претходне две године остварен динамични раст, да су стабилизоване јавне финансије, да нема више бојазни од банкротства, чему сведоче и речи из Светске банке да ће онај који дође после Вучића имати много бољу основу.

-Јуче сте чули мађарског премијера Виктора Орбана, који је рекао да је Србија у последње две године постала озбиљна и угледна држава, мало ли је када то чујете од председника Владе једне европске земљ, рекао Вучић.