2020-06-09T12:52:28+02:00 6. јуна, 2020. 22:37 |

Cкуп СПС-ЈС у Пожаревцу

Данас је у Пожаревцу одржан предизборни скуп коалиције Социјалистичка партија Србије – Јединствене Србије, коме су уз Ивицу Дачића, председника СПС-а и Драгана Марковића Палму, председника ЈС, између осталих, присуствовали Бранко Ружић, потпредседник СПС-а, Влада Заграђанинин, председник Извршног одбора СПС-а као и челни људи Јединствене Србије. Следбенике двеју партија окупљених на  на платоу испред зграде Градског одбора Социјалистичке партије Србије, у име домаћина поздравила је Јована Димитријевић, потпредседница Градског одбора истичући да се СПС током свог тридесетогодишњег постојања подмлађује и реформише, али увек у интересу грађана Србије.

Драган Марковић Палма

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије истакао је да свака локална самоуправа најпре мора да обезбеди најбоље услове првенствено нашим људима из дијаспоре не би ли они у родној земљи покренули производњу, да свако село мора да има асфалтиран пут до саме њиве, да комплетан спорт мора да се финасира из буџета града, да се не плаћа аутобуски превоз, да се помогне младим људима, да се појача борба против беле куге јер ако се то може у Јагодини, може и у читавој Србији.

– Оно што се сада производи у Пожаревцу, обећава да се у наредном периоду повећа, да се повећа извоз, а када Ивица Дачић омогући да још десетак земаља повуче признање Косова, почеће да доводи купце за производе који су ове настали. То даје сигурност радних места и веће плате. То нудимо ми! Ви из Пожаревца имате генетику да гласате за Социјалистичку партију Србије, а онима који су изашли из ове партије поручујем да се врате социјалистима, јер смо поново смо у првој супер лиги, рекао је Драган Марковић Палма.

 

„Хоћемо компромис али, он није признање Косова!“

 

    Ивица Дачић

Обраћајући се Пожаревљанима, председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић се, између осталог,  осврнуо на управо укинуте мере од стране Приштине:

– Ја поздрављам тај потез, али морамо бити свесни да ће се сви притисци који су били раније, наставити. Њихов концепт је да ми морамо да признамо Косово. Наш концеп је да ми хоћемо компромис, али он није признање Косова. Ако желе компромис, ми смо спремни за договоре, ако неће – ми настављамо нашу чврсту борбу  за територијални интергитет и суверенитет

Дачић је рекао да је СПС посебно везан за Пожаревац, првенствено због председника Слободана Милошевића, наглашавајући да ову партију многи нападају због тога:

– СПС се не стиди своје прошлости, а проблем оних који нас нападају је тај што они сами немају прошлост. У прошлости није било све идеално, а чињеница је да Слободан Милошевић није био издајник! Када говоримо о прошости, наша партија је настала још 1919. године, комунисти су подигли антифашистичу борбу а после рата земља је модернизована и као мала постала велика сила у свету.

О социјалистичим убеђењима, деловању и ангажовању, председник Социјалистичке партије Србије осврунио се анегдотски:

– Мени је пуно срце када ме на улици сретне човек и каже: „Свака ти част, рекао си оно што ја мислим!“.  И у праву јер, ја хоћу да узимам људима реч из уста а не новац из џепа!

Ивица Дачић је рекао да ће идеје које негује СПС опстати, али се партијом мора добро управљати, радити храбро и паметно,  а о сарадњи са Јединственом Србијом кратко је казао:

– Наша коалиција са Јединстевном Србијом и Драганом Марковићем Палмом који је предводи је најдуговечнија у Србији, траје дванаест година, а то што је поменуо људе који су напустили нашу странку, желео бих да допуним: сви су они у души по мало социјалисти.  

На крају, Дачић је позвао симпатизере да присуствују сутрашњем предизборном скупу СПС-ЈС у Београду на Ташмајдану.

Влада Винкић