На председничке и превремене парламентарне изборе, 3. априла, Социјалистичка партија Србије излази у коалицији са Јединственом Србијом и Зеленом странком, са листом под редним бројем 2 „Ивица Дачић – премијер Србије“.

Социјалисти ће са својим коалиционим партнерима на изборима подржати Александра Вучића за председника Србије и, како њихова листа недвосмислено каже, за премијера кандидују председника СПС-а Ивицу Дачића.

 

 Ивица Дачић је са Бранком Ружићем, потпредседником партије, председником Извршног одбора СПС-а Владаном Заграђанином, члановима Председништва Николом Шаиновићем и Банетом Митровићем, председником омладине СПС-а Угљешом Марковићем и кандидатом за народног посланика, пензионисаним пуковником Золтаном Данијем присуствовао предизборном скупу, 4. марта, у Пожаревцу.

 Слободан Јовић, председник ГО СПС Пожаревац поздравио је све окупљене на скупу речима да представља партију младих али и искусних чланова који су очували трајне вредност социјалистичке идеологије и истакао:

– Политичка победа доноси економску победу и зато морамо да истрајемо. Победа значи боље услове за развој града, могућност оживљавања угашених фабрика, улагање у нове производне погоне, повећање просечних зарада, побољшање услова живота и рада, а тиме и услова за повећање наталитета.

Јовић је додао да социјалисти искрено желе „бољи живот, бољи, уреднији и богатији Пожаревац, сигурну, слободну, просперитетну, поштовану, успешну и високовредновану Србију“.

 

 

 

Кандидати за посланике

На предизборном скупу представљени су кандидати за народне посланике са листе „Ивица Дачић – премијер Србије“ из Браничевског округа.

То су Немања Радојковић, студент Факултета политичких наука из Великог Црнића, председник младих социјалиста у општини Мало Црниће, Солфина Јовановић, професор разредне наставе, председница Форума жена и одборница у СО Велико Градиште и др Јасмина Николић  председница Форума жена, директорка Историјског архива Пожаревац. Она се и обратила испред представљених кандидата и између осталог, рекла:

  • Жене су важан фактор сваког друштва. Борићу се да се права жена увек штите и унапређују кроз рад државних институција, јер је то пут у демократију, једнакост грађана пред законом и политику равноправности полова.

 

ТРИ ПИТАЊА И ОДГОВОРИ

Обраћајући се на предизборном скупу у Пожаревцу председник СПС-а и кандидат за премијера Србије Ивица Дачић је поставио три питања важних за  све који претендују да се данас баве политиком и дао одговоре на њих. Прво питање на које је одговорио је статус Косова и Метохије. Дачић каже да ће се СПС до краја борити за опстанак и очување Косова и Метохије у саставу Србије.

На друго питање  треба ли Србија да приступи  НАТО пакту Дачић је одговорио негацијом:

– Нећемо да уђемо у НАТО, зато што су дошли у нашу земљу да је бомбардују, да убијају нашу децу, војнике и полицајце, да руше мостове, возове и телевизијске станице само зато да би Косово добило државу. Било би то неморално према свим жртвама које су пале од НАТО бомби.

Коментаришући рат у Украјини  Дачић је рекао да је СПС за поштовање територијалног интегрита свих држава, укључујући и Украјину.

– Али да данас Србији неко дели лекције и да нам каже да морамо да осудимо Русију и уведемо јој санкције, а да су при томе нарушили наш територијални интегритет и срушили границе Србије да би признали Косово је лицемерје. Србија то не прихвата. Зато нека сутра повуку признање Косова, па ћемо да разговарамо.

Дачић је рекао да су интереси државе и српског народа СПС-у као патриотској партији јасни, одлучни и чврсти и да им је Србија у првом плану. Додао је да је стуб политике ове левичарске странке социјална правда, равноправност за све и бољи услови живота.

 

Д. Д.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content