2020-06-20T09:05:49+02:00 19. јуна, 2020. 14:33 |

Сенад Марић представио пројекат помоћног терена

Председник Фудбалског клуба „Млади радник“ Сенад Марић на конференцији за медије представио је пројекат помоћног терена – стадиона у Пожаревцу. Том приликом он је изнео податак да је у протеклом периоду у развој спортске инфраструктуре Град уложио око 200 милиона динара, док се за рад спортских клубова издвојено око 100 милиона. За побољшање инфраструктуре главног терена Младог радника током 2019. године из градског буџета издвојено је близу 12 милиона динара, а постављена је комплетна травната подлога, систем за наводњавање, нови семафор, обновљена је управна зграда, купљене су професионалне машине за прање и сушење веша, замењене су оштећене столице на трибинама.

-Изградња стадиона планирана је у 6 фаза: иницијација у којој се тренутно налази, дефинисање урбанистичког плана, пројектовање, уговарање радова, градња и оперативна фаза. Јасно је да је Град Пожаревац имао разумевања и наградио резултате Младог радника, као и осталих клубова и започео уређење спортске инфраструктуре. За реализацију сваке инвестиције најважнији је пројекат и зато ћемо заједнички, у складу са нашим захтевима и капацитетима Града Пожаревца уложити доста напора да добијемо добру пројектно – техничку документацију. Из градског буџета за израду урбанистичког пројекта издвојено је 815.000 динара, а вредност инвестиције је око 35 милиона. Управо из овог разлога најважнија је сарадња Града и спортских организација, односно вертикала Град – ФК „Млади радник“ је од кључног значаја за реализацију овог стратешког пројекта. Та вертикала одлично функционише и то се најбоље види у реализацији инвестиција у протеклих годину дана, рекао је Марић.

Локација будућег терена се налази на градској парцели Вашариште димензија 120 х 70 метара, а поред фудбалског терена планирана је и изградња атлетске стазе са минимум 4 траке, трибина, свлачионице, расвета и остали пратећи садржај.

Спортски директор ФК „Млади радник“ Војислав Бојатовић је казао да ће после три месеца паузе играчи са припремама почети 26. јуна, играчки кадар је углавном исти, а појачања ће се вршити у ходу у договору са тренером Жарком Јовановићем.

                                                                                                                                                                     Д.Д.