Председник Скупштине Драган Милосављевић

Председник Скупштине Општине Кучево Драган Милосављевић наглашава да ће ново руководство дати све од себе да Кучево постане још боље и још лепше место за живот.

Скупштину чини 31 одборник из три одборничке групе. Доминантна је Српска напредна странка са 24 мандата. Социјалистичка партија Србије броји 4 одборника и 3 одборника су из редова Заветника и ПОКС-а.

– Следећа седница биће одржана крајем фебруара. На дневном реду је именовање комисија и чланова управних одбора. Одмах потом крећемо са реализацијом планова и циљева. Настављамо тамо где смо стали пре избора. Наравно, у доношењу одлука водимо се искључиво интересима грађана, наглашава председник Милосављевић и додаје:

– Конститутивну сeдницу Скупштине Општине одржали смо 26. јануара. Све је протекло у конструктивној атмосфери. Захваљујем се одборницима који су ме изгласали за председника Скупштине. Од свих очекујем активно учешће у даљем развоју наше општине.

Милосављевић посебно указује на значај унапређења здравства и образовања у овој општини:

– Као неко ко се у претходном сазиву Већа Општине Кучево бавио здравством, морам да укажем на значај завршене реконструкције и адаптације Дома здравља у Кучеву. То је за све нас од великог значаја и захвални смо председнику Србије Александру Вучићу на подршци коју нам је пружио током своје посете 2019. године.

– Прошле године су радoви завршени. Вредност је око 270 милиона динара. Следи реконструкција амбуланти. Ове године ће бити реконструисане амбуланте у Раброву и Љешници, а следеће године у Дубокој и Раденки.

Председник Скупштине Општине Кучево Драган Милосављевић завршио је Економски факултет у Београду. У претходном мандату био је члан Већа Општине Кучево задужен за здравство.

Наглашава и да је образовање сегмент којим се ствара основа за унапређење квалитета у разним другим сферама живота:

– Важно нам је да образовање прати потребе тржишта рада у нашој општини. У том смислу је тренутно посебно значајан пројекат изградње интерната. Први кораци су направљени. Подсећам да је претпрошле године у Кучеву успостваљен образовни профил шумарски техничар. Постоји значајно интересовање како са територије наше општине, тако и шире. Ако све буде ишло како треба, након изградње интерната, школовање у Кучеву биће свима њима доступније.

А. М.

Share.

Comments are closed.

Skip to content