Пожаревачки Спортски центар обишао је председник Олимпијског комитета Србије, Божидар Маљковић,  а повод посете била је Мајска награда коју је у петак добио Спортски савез Града.

Након обиласка Стадиона малих спортова, Спортског центра и нове Балон хале, Маљковић је рекао да је Пожаревац оправдано добио  Мајску награду за најбољи спортски савез у Србији истакавши да је локална власт много тога урадила у Спортском центру у Пожаревцу. Он је додао да је фрапантна  чињеница да  се у нашој земљи свега пет посто становништва   бави спортом или неким видом рекреације.

– Свака хала оваквог типа, сиромашнија и мања од ове, врло је драгоцена, јер ће бити мала лабораторија, фабрика у којој ће нови клинци да се стварају, регрутују и васпитавају, да буду добри, посвећени људи који ће једнога дана бити врло значајни део српског друштва, рекао је Маљковић додавши да ће представници  Олимпијског комитета Србије врло радо долазити  у Пожаревац.

Маљковић је најавио да Олимпијски комитет планира да у наредном периоду  одржи велике акције у Пожаревцу, али није желео да открије о чему је реч.

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, захвалио се Маљковићу на посети и истакао да је Мајска награда велика част за Пожаревац.

– То је награда за поверење које смо стекли код Олимпијског комитета и многих других спортских чинилаца у Србији својим радом у Спортском савезу. Надам се да ћемо у наредном периоду реализовати још неке од великих пројеката које имамо у плану са Фудбалским савезом Србије и Олимпијским комитетом Србије. Сигуран сам да Пожаревац полако постаје један од важнијих градова у Србији када је реч о спорту, рекао је Спасовић и позвао госта да 2. јула присуствује  бициклистичкој трци кроз Србију у којој учествује и Пожаревац.

                                                                И.Р.

Share.

Comments are closed.

Skip to content