Владимир Стојановић

Новоизабрани председник Општине Кучево Владимир Стојановић, као приоритет у даљем раду наглашава покретање привредних активности. 

– Општина Кучево суочена је са многобројним проблемима од којих су свакако најакутнији слаба привредна активност и негативни демографски процеси, па ће то имати и приоритет у мом деловању. Мислим да имамо реалних основа за оптимизам када је реч о отварању нових радних места, посебно у гранама дрвне индустрије. Очекујем да се покрене производња у једном италијанском погону у Улици Боже Димитријевића и да пронађемо решење за проблем бившег ШИК – а. Када говоримо о откупу комплекса некретнина тог бившег гиганта од стране локалне самоуправе, то ће бити реализовано само ако се реше сви имовинско – правни проблеми, тако да буде недвосмислено шта купујемо, каже Стојановић, и додаје:

– Наша локална самоуправа је тренутно у реализацији неколико пројеката са различитим партнерима и инсистираћу да се сви доврше. Међутим, сматрам да је неопходно више уложити у локалну путну инфраструктуру. Са надлежним општинским органима сагледаћу могућности да се за ту намену издвоји више средстава него што је то садашњим буџетом планирано. У самом граду, али и у сваком насељу општине, биће решен неки од горућих комуналних проблема. Већ идуће недеље крећемо у обилазак свих насеља како бисмо у непосредном контакту са суграђанима увидели шта можемо и требамо урадити за сваког од њих.

Стојановић наглашава и да туризам представља можда и будућност развоја општине. Најавио је да би ове сезоне требало да буде завршен највећи део грађевинских радова у Комплексу природе „Равништарка“, што ће омогућити много квалитетнију туристичку понуду.

– Пред мојим тимом је и задатак да учинимо све што можемо да се у актуелној рационализацији мреже школа на територији наше општине ништа не промени, односно, да се не укине ни једна школа или подручно одељење. Када је реч о културу, пред нама су велики изазови, попут организације нове Смотре „Хомољски мотиви“, „Жанкини дани“, ФЕСТЕФ, и све то мора бити беспрекорно урађено, каже Стојановић, и истиче да се ново руководство налази пред великим изазовима и да ће учинити све да их на најбољи начин реши!

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content