Гост на традиционалном 59. избору спортиста и спортских екипа године које организује регионална новина „Реч народа“ у сарадњи са Спортским савезом Града Пожаревца био је председник ОСС и један од потпредседника Спортског савеза Србије, Зоран Гајић. Градоначелник Бане Спасовић је тим поводом приредио пријем коме су присуствовали и представници ОК „Млади радник“ предвођени председником Лазаром Ристићем, као и председник Спортског Савеза Града Златан Костић и чланица Градског већа задужена за спорт и омладину Ана Миљанић.

     -Задовољство ми је што сам посетио Пожаревац, град богате спортске традиције, где градске структуре пуно помажу спорту и што сам присуствовао проглашењу најбољих спортиста за 2018.годину. Посебно ми је драго и поносан сам што су у тако јакој конкуренцији одбојкаши Младог радника добили три награде. Сениори спадају у пет најбољих клубова у земљи. Одбојкашки радници Пожаревца заслужују све похвале, каже Гајић.

     Сениори ОК Млади радник су екипа године, јуниори такође, а најуспешнији тренер је Милан Ђуричић. Пожаревац је свакако град одбојке познат и као упешан организатор бројних домаћих и интернационалних такмичења.

      -То је тачно. Овде смо организовали неколико турнира млађих категорија и завшницу Купа. Клуб „Млади радник“ је играо на такмичењу старог континента, уз помоћ града такође је био врло добар организатор европских такмичења, тако да и у наредном периоду рачунамо на Пожаревац као град домаћин неког међународног такмичења…

       Одбојкашки савез има чиме да се поноси. Одбојка је константно велики репрезент српског спорта.  

       Ми смо препознатљиви већ пуне три деценије. Од 1995. знамо само за успех, то је нешто што нас радује, али и обавезује да наставимо са новим достигнућима. Посебано је задовољство што су одбојкашице актуелне првакиње света и актуелне првакиње Европе, олимпијске вице шампионке. Дошли смо у једну апсурдну ситуацију да резултатски успех мушке селекције, која је четврта на свету, пада у сенку успеха одбојкашица. Морамо признати да бити четврти на свету није ни мало лака ствар, али девојке су стварно направиле феноменалне резултате и ми смо сви поносни на њихове упехе.

       Првенство улази у завршну фазу, Пожаревљани су при врху.

       -Првенство тече регуларно. „Млади радник“ има добру екипу и нишани висок пласман, а клупски људи и челници Града Пожаревца прижељкују излазак у Европу. То би за пожаревачки клуб и спорт уопште у граду под Чачалицом, био велики афирмативни помак. Желим им пун успех, поручио је Гајић.

                                                                                          Текст и фото: Р.Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content