У оквиру кампање „Будућност Србије“ на централном скупу у Пожаревцу, данас су се окупљеним Пожаревљанима обратили председник Србије Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић и министар за регонални развој Милан Кркобабић.

 

Вучић је истакао је да је најважнији интерес у Браничевском округу да се доведе један велики инвеститор у Пожаревац, као и неколико мањих улагача у друге општине.

Следећи град у којег доводимо великог инвеститора биће Пожаревац. До краја године довешћемо великог инвеститора у Пожаревац, а онда ће граду бити лакше, рекао је Вучић. Он је на скупу најавио повећање пензија и плата лекарима и медицинским сестрама, наставницима, професорима, учитељима, полицајцима, војницима и социјалном сектору, јер је, како је навео за њих обезбеђено више новца без повећања јавног дуга. Вучић је најавио  да ће до краја године бити завршен пројекат за брзу саобраћајницу од скретања за Пожаревац са аутопута до Великог Градишта, Голупца и Доњег Милановца, а да ће радови почети следеће године.

-То ће драматично приближити Пожаревац и дунавске општине Браничевског округа Београду, тако да ће долазити већи број туриста из других делова Србије, али и инвеститори, јер они долазе тако где има добрих путева и где је спроведена гасификација.

Говорећи о улагањима у Браничевском округу, председник је указао на чињеницу да  из овог дела Србије велики број људи ради у иностранству, али да ће држава обезбедити подстицаје за оне који желе да се врате и улажу у свој родни крај.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић на скупу у Пожаревцу поручила је да Србија није подељена и да је већинска Србија марљива. Она је нагласила да је у Браничевском округу уложено 4 милијарде динара у гасификацију, што ће омогућити комфорнији живот грађанима и долазак инвеститора, као и да се креће у нови циклус да до 2021. године се уложи још, како би на крају укупна сума била 70 милиона евра. Брнабић је подсетила да је у реконструкцју Голубачке тврђаве уложено 10 милиона евра, у унапређење ЉКИ Влада је уложила 40 милиона динара, а град Пожаревца додатних 30 милиона динара. Реконструисани су блокови Б1 и Б2 у Костолцу, а почела је и изградња најмодернијег блока Б3 са кинеским партнером, додала је.

Министар за регионални развој Милан Кркобабић поручио је да су стабилне и веће пензије, нова радна места, инвестиције, плате, које ће омогућити пристојан живот грађанима и сигурност за пољопривреднике, будућност земље. Он је истакао да се најстарији суграђани, који су претрпели највећи терет реформи, морају поштовати.

                                                                                                                                                                                                                                                         Д.Динић

                                                                                                                                                                    Фото: В.Милић

Share.

Comments are closed.

Skip to content