2020-12-28T08:57:54+01:00 6. маја, 2020. 20:41 |

Председник ССГ Пожаревца Златан Костић: Почели тренинзи на отвореном

Министарство омладине и спорта Владе Републике Србије  донело је инструкције за отпочињање тренажног процеса врхунских и осталих спортиста у систему спорта Србије у примени мера превенције, спречавања ширења и смањења ризика болести ковид-19.

Поменуте инструкције донете су на основу одлуке Владе Србије да релаксира мере у борби против корона вируса којима је предвиђено и отпочињање тренажног процеса на отвореном простору.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић упутио је, поводом отпочињања тренажног процеса на отвореном простору, апел свима у систему спорта да буду солидарни и одговорни, да се придржавају правила, наставе да слушају струку и да се не опуштају.

Председник спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић рекао је да спортисти могу да тренирају на отвореном простору, након што је Влада Србије усвојила нове релаксирајуће мере у борби против корона вируса.

-Правилима је обухваћено ношење заштитних средстава, на тренингу не сме да буде више од 10 људи, укључујући и тренера, а сваки клуб може да обезбеди још две особе техничког карактера, лекара или физиотерапеута. Важно је да се држи физичка дистанца, минимум два метра, а физички контакт међу спортистима није дозвољен. Коришћење заједничких  прсторија и туш кабина могуће је једино уколико постоје услови за њихову редовну дезинфекцију након сваке употребе, а донет је и низ мера о дезинфекцији, доласку на и одласку са тренинга, прецизирао је Костић и напоменуо да су сви спортски клубови  упознати са појединостима тренажног процеса.