Одлуком министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића од 11. априла на место вршиоца дужности директора Предшколске установе „Љубица Вребалов“ именована је Тања Лончар. Лончар је у Установи запослена пуних 15 година, од тога 12 година на пословима васпитачице у вртићу „Пчелица“ и последње три године на функцији помоћника директора. Пожаревачки вртићи запошљавају 253 радника, а у 11 вртића и 12 сеоских група при основним школама, где се реализује предшколски програм, смештено је 2.200 деце. Лончар каже да се руководство установе заједно са васпитачима и осталим радницима труди да деци пруже сву неопходну негу и бригу, обезбеди  пријатан боравак у вртићима и квалитетно васпитање и образовање.

-Безбедност деце је на високом нивоу и родитељи могу да буду мирни док дете борави у обданишту, истиче Лончар и додаје:

            -Приоритет у наредном периоду биће јачање васпитно – образовног рада, унапређење педагошке праксе, јер смо дуги низ година важили за једну од бољих предшколских установа у Србији. Највећи проблем је недостатак простора и на томе радимо како бисмо у потпуности елиминисали листу чекања. Надамо се да ће уз подршку локалне самоуправе бити покренут пројекат изградње још једног вртића, а током летњег распуста вршиће се реновирање „Лептирића“, реконструкција крова у костолачком вртићу „Мајски цвет“, радиће се и у „Бубамари“, а тоалети ће се сређивати у „Пчелици“, најавила је директорка и додала да је од изузетног значаја да се са родитељима успостави још боља сарадња.

Првог априла отворен је конкурс за упис деце у целодневни боравак у вртиће.  Задњих година на листи чекања налази се око 200 малишана и с тим у вези, локална самоуправа има у плану да субвенционише боравак деце у приватним вртићима, казала је Тања Лончар.

                                                                                                                                  Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content