Пожаревачки вртићи раде током целе године, а током летњих месеци, због годишњих одмора,  не раде сви објекти, већ се у одређенима дежура, а  поједини реновирају.  Како је у летњем  периоду  мање деце,  групе се спајају.  Овог августа дежурају два вртића, „Невен“ и „Лептирић“.

– У „Невен“ су смештена деца из  вртића „Бамби“, „Бубамара“, „Невен“ и „Полетарац“, укупно око 161 дете, док су у Лептирићу  деца из вртића „Пчелица“, „Душко Радовић“, „Лане“, „Мајски цвет“ и „Сунашце“, укупно око 124 детета, каже директорка Установе Тања Лончар.

 Лето је идеална прилика за уређење и реновирање вртића, јер у септембру долазе нови малишани, а свој боравак настављају и остали, осим предшколаца, који су се опростили од вртића и у септембру седају у школске клупе.  Ове године из буџета Града издвојено је више од 50 милиона динара за улагање у вртиће.

 -У вртићу „Пчелица“  мењају се санитарије, плочице,  комплетно уређују тоалети за децу и васпитачице и реновира кухиња. Један део вртића ће  бити и окречен. У вртићу „Бубамара“ у току су радови на осавремењавању топловодне мреже, а у септембру планирамо  стављање  изолације на овај објекат,  како би било што топлије. Што се тиче просторија објекта „ Лане“ где постоји једна мешовита група, радиће се кречење. У  наредном периоду очекује се санација кровова у Лептирићу, Бамбију и у Мајском цвету, рекла је Лончар. Она је додала да се озбиљно разговара о повећању капацитета вртића, а за сада је извесно да ће од септембра бити отворена јаслена група у вртићу „Душко Радовић“, где ће бити смештено  двадесетак малишана.

Сарадња породице и вртића важан је сегмент боравка у вртићима. Заједничком вољом и ове године спроведене  су радне акције у неколико објеката.

-У Бубамари се  кренуло са фарбањем, затим  у родитељи у вртићу  „Бамби“ креативношћу рециклираним  материјалом уредили двориште. Вртићу  „Даница Радосављевић“  родитељи су донирали  велику љуљашку, чија је вредност око 100 хиљада динара. Донација Дунав осигурања од 100 хиљада динара, којом су  купљени реквизити за игру, усмерена је на „Невен“, одлучено је на Савету родитеља и Управном одбору.  У сарадњи са ЈКП „Паркинг сервис“  и ЈП „Љубичево“, крајем августа у овом вртићу  ћемо поставити бехатон плоче и уредити стазице, рекла је Лончар.

               ПУ „Љубица Вребалов“ наставља да ради и са осетљивим групама, те се и ове године до краја августа „путујући вртић“ у аутобусу,  налази у Брежану, Брадарцу,  Старом Костолцу, док је у Костолцу у два насеља, Дидином насељу  и Каналу.

                                                                          И.Р.

Share.

Comments are closed.

Skip to content