IMG_8016У Малој сали Центра за културу представљена је најновија књига пожаревачке списатељице Светлане Радојковић Михајловић. Реч је о збирци кратких прича обједињених насловом «ТУ, ОКО МЕНЕ», која у правом смисли речи представља занимљиву хронику људи, нарави и догађаја како микро (Брдња и Бугарска мала) тако и макро окружења (Пожаревац и ближа околина). На специфичан, повремено поетски начин, Светлана Радојковић Михајловић тка још једну нит о својим познаницима, суграђанима, историји, дешавањима.

IMG_8017             О књизи «ТУ ОКО МЕНЕ» говорила је етнолог Даница Ђокић, наглашавајући да је ауторка на јединтвен начин овековечила своју малу и свој град, приближавајући читаоцима догађаје и ликове на себи својствен начин – сликајући речима, док је сваком реченицом дамаре својих предака пренела потомцима.

                Делове књиге љубитељима књижевности презентовала је  Зорица Михајловић Антић, док је књижевно вече било обогаћено наступом певачке групе коју води Марко Михајловић.

                     Светлане Радојковић Михајловић живи и ствара у Пожаревцу. Писаном речу бави се деценијама уназад, до сада је објавил ашест књига, а заступљена је у антологији «Под византијским небом».  Члан је Књижевног клуба «Браничево» при Центру за културу Пожаревац који је издао књигу «ТУ ОКО МЕНЕ»  .

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content