У Библиотеци у Костолцу, Огранку Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, гостовала је Лела Стојановић, књижевница из Нишке Бање. У пуној сали библиотеке књижевница је представила своје стваралаштво за децу, читала одломке из својих књига и разговарала са ученицима костолачке Основне школе „Јован Цвијић“ и њиховим наставницима о предстојећем Дану планете земље и Светском дану књиге и ауторских права.

Лела Стојановић је до сада објавила више књига: збирке песама за децу „Зелени облак“, „Најлепши осмех“ и „Оаза среће“, сликовницу „Константин Велики“, као и више позоришних текстова за дечју сцену, играних у земљи и региону. Издавачка кућа „Лагуна“ из Београда објавила је три њена романа за децу: „Весела вештица Ника“,  „Весела вештица Ника и зла Кјара“ и „Ањин свет“, који су до сада имали више издања. Пошто је у роману „Ањин свет“ главна јунакиња глувонема девојчица, књижевница је показала ученицима и како изгледа знаковно писмо, тј. начин комуницирања глувонемих особа.

Књижевница је чланица Удружења драмских писаца Србије и Удружења књижевника Србије. Модератор овог културног дешавања била је Рената Минић, дипломирани библиотекар саветник. Снимак књижевног догађаја доступан је на Јутјуб каналу и сајту Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац.

Share.

Comments are closed.

Skip to content