У сали Скупштине града Пожаревца данас су се окупили представници локалне самоуправе, предвођени градоначелником Банетом Спасовићем и председником Скупштине Бојаном Илићем, директори јавних предузећа и одборници СНС-а, како би се, путем медија, обратили јавности.

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић у свом обрачању истакао је  да ће остати у скупштинама Пожаревца и Костолца да бране уставни поредак, институције и изборну вољу грађана, све док се, како је рекао, не стави тачка на хаос и неред који изазивају представници Савеза за Србију.

            -Ми смо овде дошли да поручимо српској, али и пожаревачкој јавности да желимо да престане овај терор и хаос на улицама наше Србије, а пре свега у Београду. Ово је незапамћени терор мањине над већином, незабележен у историји модерне политике и савремених друштава, у Србији која је демократска и држава уважена од свих земаља света. Ми желимо да пошаљемо врло јасну поруку, да грађани Србије нису за хаос, неред, за изазивање сукоба, јер сви знамо чему то води. Имали смо таква искуства у прошлости и желимо да поручимо да ћемо бранити уставни поредак, мир у земљи, мир на нашим улицама. Овде смо данас да јасно осудимо сваки чин мржње, хаоса и нереда који изазивају представници Савеза за Србију, јер то није већинска воља грађана Србије, јер то није воља једног демократског друштва. Избори се не добијају на улицама, избори се добијају кроз демократске процесе. Бићемо у нашим институцијама све док се не стане на реп овом хаосу и док се не стави тачка на неред који изазивају представници Савеза за Србију, нагласио је Спасовић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content