Делегација Војне академије из Београда боравила је петровачкој општини. У Спортском центру „Драгутин Томашевић“ одиграла је са домаћинима пријатељске утакмице у малом фудбалу и баскету 3×3. Потом је за госте председник Општине Душко Нединић са народном посланицом Наташом Ивановић и председницом Скупштине општине Христином Ђорђевић приредио пријем. У делегацији Војне академије, поред кадета ученика биле су и старешине: пуковник Срђан Дувњак, начелник Секретаријата Војне академије пуковник др Слободан Симић, пуковник др Бобан Бонџулић, потпуковници Небојша Ђуковић, Далибор Новаковић и Небојша Обрадовић и капетан Горан Чегар.

Ово је на неки начин била узвратна посета Петровчанима чији су ученици пре извесног времена посетили Војну академију у Београду.

-Сада смо ту сарадњу проширили сарадњом наших културно –  уметничких друштава, јер су овога пута наши гости и чланови фолклорног ансамбла Војне академије, који ће заједно са  „Петровачким ансамблом“ одржати концерт у Културно-просветном центру Петровац. На тај начин заокружићемо ову посету. Циљ свега овога није само дружење младих већ и  упознавања са радом Војне академије и њиховим програмима, изјавила је поводом ове посете председница Скупштине општине.

Share.
Leave A Reply

Skip to content