2021-06-02T09:41:55+02:00 2. јуна, 2021. 09:41 |

Преко новог моста у Петровцу – од 4. јуна

Општински  већници у Петровцу на Млави прошлог петка, на седници којом је председавао  председник Већа и Општине Душко Нединић разматрали су предлог завршног рачуна за 2020. као и Локални акциони план за младе од 2021. до 2025. године.  Како је  новинаре обавестио заменик председника Општине Горан Ристић, на дневном реду нашао се и јавни оглас за давање у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у друштвеној  својини.Чланови Већа упознати су и са покретањем поступка за доделу буџетских средстава у 2022. години за реализацију годишњих програма којима се задовољавају интереси и потребе грађана у области спорта. С тим у вези упућен је позив свим спортским организацијама, друштвима и удружењима са подручја петровачке општине да до 15. јуна доставе  Спортском савезу Општине своје годишње програме за наредну годину.

Заменик председника Ристић обавестио је да су у Министарству за развој недовољно развијених подручја, представници Општине Петровац потписали уговор којим је овој локалној самоуправи одобрено 7 милиона динара за адаптацију и реконструкцију школе у Табановцу.

На питање када ће се завршити пешачки мост у граду, Ристић је одговорио да је у току технички пријем, као и да  ће се овај објекат свечано предати грађанима на коришћење 4. јуна, на Дан Општине за када су заказане радна и свечана седница Скупштине.   

                                                                                                                                Р.Р.Н.