2021-08-25T10:50:30+02:00 25. августа, 2021. 10:50 |

Презентација пројекта „Вештина за послове“

Регионална развојна агенција Браничево – Подунавље организовала је онлајн презентацију пројекта „Вештине за послове“ . Kонференцију је преко платформе Зум и Фејсбук пратило преко 60 учесника. У жижи пројекта је било унапређење прилика за запошљавање и социјалну инклузују маргинализованих група кроз побољшање пословног окружења у Источној Србији.

Пројекат је реализован  у 14 мањих општина у Борском, Зајечарском, Браничевском и Подунавском округу. Поред Жагубице, пројекат је реализован у местима Кладово, Неготин, Соко Бања, Књажевац, Бољевац, Голубац, Жабари, Кучево, Мало Црниће, Петровац на Млави, Велико Градиште, Велика  Плана и Смедеревска Паланка. Пројекат је пружио подршку за пословне планове који се баве туризмом и повезаним секторима, незапосленим женама, младима, руралном становништву и другим представницима осетљивих група.

Главни циљеви пројекта су унапређење конкурентности  и одрживости локалних предузећа у туризму и повезаним секторима, унапређење самозапошљивости  младих и других маргиналних група и унапређење пословног окружења у овим општинама.   

Пројекат „Вештине за послове – Унапређивање прилика за запошљавање и социјална инклузија маргинализованих група кроз побољшање пословног окружења у Источној Србији“ финансирала је Краљевина Норвешка кроз програм „Норвешка за вас – Србија“, а имплементирала Регионална развојна агенција „Браничево-Подунавље“ у партнерству са Регионалном агенцијом за развој Источне Србије – РАРИС.