2019-10-16T09:04:40+02:00 16. октобра, 2019. 09:04 |

„ПРИЈАТЕЉИ ЧАЧАЛИЦЕ“: Eколошка дечија недеља

Богатим садржајима, протекле седмице, обележена је Еколошкa дечија недеља.  Како је време послужило организаторе, Еколошко друштво „Пријатељи Чачалице“ већину активности  организовали су  управо на Чачалици.

Обележавање Еколошке дечије недеље  почело је у понедељак програмом у Основној школи „Доситеј Обрадовић“, а настављено активностима у којима су учесници били најмлађи суграшани.  У уторак ,8. Октобра,  цртало се на тему „Кад би шума ходала“. У среду, у програм су били укључени  корисници услуга Центра за дневни боравак деце, а носио је  назив „Помозимо другу да се развије и учи“.

Следио је дан спорта у природи са централном темом „Спортске игре у природи“,  такмичењем  ученика седмих разреда у пет дисциплина, а последњег радног дана  деца из вртића и предшколских група радовала су се играма на отвореној теретани  и  осликавању асфалта Чачалице.

У току Еколошке дечије недеље прваци свих основних школа са територије града гледали су  филм у Центру за културу.                                                                                                                                                   И.Р.