Носиоци регистрованих пољопривредних газдинстава са територије општине Кучево моћи ће до 1. новембра ове године да конкуришу за подстицаје у пољопривреди. У питању је десет јавних позива за средства усмерена: у набавку квалитетних приплодних грла млечних раса, у набавку квалитетних приплодних грла оваца (укључујући аутохтоне сорте) које се користе за производњу меса, у набавку нових пчелињих друштава и опреме за пчеларство, у инвестирање у машине за примарну обраду земљишта у ратарској производњи као и у инвестиције у машине за примарну обраду земљишта у воћарској производњи и опреме за орезивање, дробљење, сечење и уклањење остатака након резидбе воћних врста. 

       Конкурси су расписани и за подстисаје за спровођење одгајивачких програма  ради остваривања одгајивачких циљева у сточарству, за набавку машина и опреме за складиштење сточне хране, за храњење и појење животиња, мешалице за припрему сточне хране, за набаку дозатора, екстратора, транспортера, микс приколице…Подстицаји ће бити одобрени и за подршку преради на газдинству као и за инвестиције у изградњу или опремање и стварање нових производа и услуга у рауралним подручјима. 

     Све информације заинтересованих пољопривредника за учешће на конкурсима могу се добити у Одсеку за пољопривреду Општинске управе Кучево или на телефон 012/852-142  

Share.

Comments are closed.

Skip to content