2019-10-18T08:52:13+02:00 18. октобра, 2019. 08:52 |

Пријем и индекси за бруцоше

У амфитеатру пожаревачке Високошколске јединице Факултета за менаџмент Зајечар „Мегатренд универзитета“, организован је свечани пријем за нову генерацију бруцоша и додела индекса. Овом приликом полазницима основних академских студија добродошлицу је пожелео доктор Далибор Милетић,  руководилац Високошколске јединице Пожаревац:

– Из нашег угла направили сте прави избор из разлога што што је реч о најстаријем приватном универзитету, и да сте уписали акредитовану установу. Са друге стране, жељом руководства Универитета да се упише већи број студената и уједно олакша финансијки положај, школарину ћете плаћате за прву и трећу годину.После средње школе, овде вас очекују нови изазови који у себи носе и своју лепоту , наравно, лепоту стицања знања, пријатеља и пословних веза које ће вам по добијеној дипломи требати.  Ово је један од факултета који годинама није променио професоре, што говори да вас дочекује један компактан и добар колектив, рекао је Милетић.

Руководилац пожаревачке Високошколске јединице Д.Милетић уручује индексе

 Помоћник руководиоца за наставу Високошколске јединице Пожаревац доктор Радица Павловић, професор предмета из области рачуноводства поздравила је будуће студенте у своје и име ректора Универзитета проф. др. Миће Јовановића, наглашавајући:

– Важно је да знате да на нашем Факултету добијате и теоријска и практична знања, јер је наш рад мултидисциплинаран. То је веома важно јер непосредно по стицању дипломе и запослењу, ова знања можете применити на радном месту.

Професор предмета из области маркетинга доктор Момчило Манић, бруцошима се обратио реченицом која ће им свакако много значити на студијама, а коју је и сам чуо као студент од свог професора:

– Немојте да вам дан прође, а да ништа корисно не прочите. Осетићете колико ће то коритити не само током студија већ и у даљем професионалном сегменту живота.

Доктор Крунислав Совтић, професор макроекономије пожелео је много успеха бруцошима нагласвши да су услови студирања у Пожаревцу идеални и то не само у просторном и техничком смислу, већ и на релацији студент-професор:

– Овде нас, професоре, можете контактирати у било које доба и увек ћемо вам изађи у сусрет и од нас ћете увек имати подршу да сутрадан по добијању дипломе будете равноправни са било којим колегом, ма где је завршио студије.

Завршетак пригодне свечаности обележила је додела индекса студентима прве године које добили из руку доктора Далибора Милетића,  руководиоца пожаревачке Високошколске јединице Факултета за менаџмент Зајечар „Мегатренд универзитета“ .

Др Момчило Манић, др Далибор Милетић, др Радица Павловић и др Крунислав Совтић

Новина која прати почетак школске 2019/2020. године је да се друга и четврта година  студирања не плаћају, тако да студенти плаћају прву и трећу годину, чиме ова институција излази у сусрет свима који желе да стекну адекватно образовање, олакшавајући њихов тренутни материјални статус. Цена школарине за прву је 50.000 а за трећу 100.000 динара.

Контакт

Факултет за менаџмент Зајечар, Високошколска јединица Пожаревац, Лоле Рибара 31, телефони: 012/555 234, 557 123. E-mail: studentskasluzba@fpspo.edu.rs

Акредитовани студијски програми

Факултет има изванредне акредитоване студијске програме који су пажљиво креирани да задовоље највише стандарде, изузетан наставнички кадар и опремљену зграду у којој се одвијају све студентске активности.Тржиште рада препознало је вредност кадрова који се образују на овом Факултету и стечени квалитет знања, а свршени дипломци  данас обављају послове у привредним, финансијским, јавним установама, организацијама и органима локалне и државне управе у Србији, а неки и у земљама Европске уније.

Вреди поменути да је „Мегатренд“ у Пожаревцу присутан од 2005. а у саставу Факултета за менаџмент у Зајечару је од 2014. године. У овој школској години Високошколска јединица Пожаревац уписала је око 50 студената на студијски програм економија и менаџмет, што је у односу на претходну годину повећање за неких 30%. У овај проценат не рачуна се нови, тек акредитовани студијски програм пословне информатике. Наиме,  пре непуне две недеље добијена је акредитација за студијски програм пословне информатике, тако да ће убудуће уписивати и овај смер који доноси диплому струковног пословног информатичара што је актуелно и допринети да се што пре дође до посла у овој веома траженој области.

В.Винкић