“ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ”

Основна школа „Десанка Максимовић“ у Пожаревцу у среду, 31. августа, приредила је свечани пријем за своје прваке.

Након интонирања државне химне „Боже правде“, малишанима и њиховим родитељима обратио се директор Златан Радовановић, а затим је прочитано обраћање министра просвете, науке и технолошког развоја Бранка Ружића. Ученици старијих разреда извели су пригодан програм.

У три одељења првог разреда уписана су 64 ученика. Након прозивке, деца су се са учитељицама упутили у своје учионице где су их чекали поклони – лектира за 1. разред и качкети.

Према Радовановићевим речима, школа се добро припремила за школску годину – учионице и ходници су окречени, сређена је канализација, постављен громобран… Предстоји комплетна замена расвете постављањем ЛЕД осветљења у циљу смањења потрошње струје.

“ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ”

Првог дана септембра, у школске клупе Основне школе „Доситеј Обрадовић“ у Пожаревцу први пут је село 135 ученика – ђака првака. Малишани су распоређени у шест одељења и о њиховом образовању бринуће учитељице Јелена Илић, Андријана Радуљевић, Ирена Јосифљевић и Ана Ивановић и Дејан Регељац. Дефектолог је Славица Ивковић.

Свечани пријем најмлађих Доситејеваца уприличен је у школском врту, уз пригодан програм који су припремили ученици другог разреда.

 

Првацима и њиховим родитељима и рођацима обратила се директорка Ивана Јоксимовић. Она је подсетила да је ова школа са најдужом традицијом на овим просторима, да је друга школа по старости у Србији и да ће ове године прославити 289 година постојања. Како је рекла, квалитет образовно – васпитног рада огледа се у стручности наставног кадра, бројним успесима ђака и великом бројем уписаних у први разред.

Традиционално, малишани су заједно са директорком засадили Дрво генерације, које ће одрастати заједно са њима. Дрво је прва засадила Сташа Јанићијевића која се прва уписала у школу, Нова школска година озваничена је уз интонирање химне Републике Србије и уз писмене поруке министра просвете, науке и технолошког развоја Бранка Ружића.

“ЈОВАН ЦВИЈИЋ” КОСТОЛАЦ

Најмлађи ђаци костолачке Основне школе „Јован Цвијић“ по први пут сели су у школске клупе. Ове године уписана су четири одељења у централној школи и три одељења у подручним одељењима у Кленовнику, Петки и Старом Костолцу. 

Пријем за прваке приређен је у уторак, 30. августа, у фискултурној сали школе.  Том приликом је новим основцима добродошлицу пожелела директорка школе Сунчица Марковић, а пријему су присуствовали и заменик председника Градске општине Костолац Дарко Грубетић и чланови Већа ГО Маријана Божић и Бајрам Морина.

“ВУК КАРАЏИЋ”

Као и у већини основних школа на подручју Града Пожаревца тако је и у ОШ  „Вук Караџић” 1. септембра организован пријем ђака првака. На нивоу централне школе и подручних оељења уписано је укупно 110 првачића којима је срећан почетак школовања пожелео директор Владан Видојевић. Он се кратко осврнуо и на историјат и рад школе у коју малишани полазе и поменуо успехе које ученици ове установе редовно постижу у настави и ваннаставним активностима. 

Добродошлицу су им краћим програмом пожелели ученици старијих разреда који ће овим млађима помагати наредних дана. 

“КРАЉ АЛЕКСАНДАР ПРВИ”

У част нове генерације ученика првог разреда, са жељом да им овај дан остане у лепом сећању, у пожаревачкој Основној школи „Краљ Александар Први“, уприличена је приредба добродошлице. 

Након државне химне Боже правде коју је отпевала ученица Наталија Станојевић, ђаци другог разреда извели су пригодан програм. 

 

Малишанима и њиховим родитељима обратио се и директор школе Горан Сегер који је првацима пожелео срећне и успешне школске дане, испуњене игром и дружењем.

По завршетку програма, прваци су се упознали са својим учитељицама Александром Милошевић, Аном Митровић, Мирјаном Боројевић, Виолетом Шалер и Весном Цветковић. Обишли су школу и први пут сели у школске клупе.

“СВЕТИ ВЛАДИКА НИКОЛАЈ”

У част поласка ученика у први разред Основне школе „Свети владика Николај”, у Дому културе у Брадарцу пригодна свечаност одржана је дан пре званичног почетка нове школске године.

Добродошлицу су им пожелели ученици виших разреда који су певали и рецитовали и тиме показали да их у школи очекују лепи и весели тренуци.

Свечаност је отпочела химном школе „Деца Стига“, која симболизује заједништво дванаест села чија деца овде уче. 

Директор Дејан Животић обратио се првацима речима да је ова школа место које пружа неопходну подршку сваком ученику, јача таленат и охрабрује амбиције. Укупно 43 првака распоређена су у централној школи и 10 у подручним одељењима. Након прозивке, малишани су се упознали са учитељима који ће их од сада водити кроз свет знања.

“МИЛОШ САВИЋ”

У Основној школи „Милош Савић“ у Лучици, у четвртак, 1. септембра, свечано су примљени прваци распорељени у два одељења, у Лучици и Пољани.

Добродошлицу су им музичким наступом пожелели нешто старији другари, а пригодним речима обратио им се и директор школе Славиша Стојадиновић. Када је трема прошла, одважно су закорачили у своје учионице и први пут сели у ђачке клупе.

Share.

Comments are closed.

Skip to content