2019-10-07T14:08:15+02:00 5. октобра, 2019. 21:36 |

ПРИЈЕМ ЗА БОБУ КОВАЧА У РОДНОМ ГРАДИШТУ: Сусрет који нема цену

Свечана сала Скупштине општине Велико Градиште била је данас у правом смислу речи премала не би ли примила све оне који су желели да буду уз свог некадашњег суграђанина, актуелног  селектора одбојкашке репрезентације Србије, Слободана Ковача. Наиме, председник Општине Велико Градиште Драган Милић, уприличио је поводом победе српске репрезентације на Европском првенству у Француској пријем за рођеног Градиштанца Слободана Бобу Ковача.

Љубитељи спорта града на Дунаву, међу којима је, уз представнике локалне управе и спортских радника било  највише најмлађих, дуготрајним аплаузом поздравили су долазак сјајног одбојкашког стручњака који је за само месец дана од преузимања селекторског кормила од Николе Грбића довео државни тим на европски трон.

Ковача је дочекала сала препуна поштовалаца одбојке

Нисам могао да дођем истог тренутка у Градиште због обавеза према спорту, јер смо морали да испоштујемо све институције, али ово нема цену! Кад год су ме питали шта треба да радимо да би одбојка била још боља ја сам рекао да морају да пију воду са Дунава из Градишта и са Пека,  јер изгледа да овде постоји неки пелцер који  други немају. Свуда истичем да сам рођени Градиштанац, то ми много значи, а  овај пријем данас је нешто феноменално. Тако нешто човека емотивно испуни и не дозвољава му да наше праве речи. Ми радимо и трудимо се да би резултати били видљиви, а набоље ће бити када сутра неко буде нови Ковач, Атанасијевић, Петрић, Лисинац уместо нас и мислим да смо свету послали праву слику како треба да се бори и залаже за нашу земљу, рекао је Ковач, подсећајући да је Велико Градиште град одбојке и да родитељи не треба да оклевају када одлучују којим спортом њихова деца треба да се баве.

Величковић, Ковач и Милић

–   Мени је данас као и свима вама срце пуно као и оног дана када смо гледали финале, а мислим да није било Србина, посебно Градиштанца,  који је пропустио да гледа утакмицу и са великим поносом сви истичемо да је Градиште, и да је наш Боба дао немерљив допринос да будемо то што јесмо. Ја често кажем да је семе одбојке посејано у Великом Градишту, овде иза нас на овом полигону, и то стабло ниче,  и очврсло је толико да нико не може да га уништи. Ми настављамо ту традицију и ових дана завршавамо пету спортску халу на Сребрном језеру, која ће уз све, имати и функцију бављења одбојком а постоје и озбиљни разговори да се овде оформи и школа одбојке, истакао је Драган Милић нагашавајући да је веома важно што у овом тренутку има много деце, што је богатство и успех али и нада да ће се и они бавити одбојком како у женској тако и мушкој конкуренцији.

Честитајући Ковачу на огромном успеху, Драган Милић је у име Општине Велико Градиште уручио драгом госту пригодан поклон.

Слободана Ковача поздравио је и Радомир Величковић, преседник Одбојкашког клуба „ВГСК“ подсећајући да је Ковач одбојкашку каријеру почео 1980. године, као пионир у овом клубу.

Малишани из Хуманитарног удружења “Србија великог срца“

Овом приликом малишани из Хуманитарног удружења “Србија великог срца“ које помаже особама са инвалидитетом, предвођени Драгором Баљићем и Танасијем Митровићем уручили су Слободану Ковачу медаљу и слику коју је израдио дечак са аутизмом.

Текст и фото: Влада Винкић