2018-02-21T20:04:08+01:00 21. фебруара, 2018. 14:34 |

ПРИЈЕМ ЗА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЗАВОДА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И НСЗ СРБИЈЕ:Боља сарадња кроз размену искустава

 

У циљу унапређења међународне сарадње у области социјалне политике и запошљавања, делегације Завода за запошљавање Републике Српске и Националне службе за запошљавање Републике Србије боравиле су у радној посети Граду Пожаревцу.

На свечаном пријему који је данас уприличен у Градском здању, председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић је истакао да је захваљујући одличној сарадњи са Националном службом за запошљавање, посебно пожаревачком Филијалом, у претходне две године начињен велики корак на пољу активних мера политике запошљавања.

-Ваша посета има велики значај за нас, утолико више што је позив којим се бавите, ваш домен рада, директно везан за оно што ми као локална самоуправа стављамо високо на листу својих приоритета. Упошљавање људи, које их директно води ка економској независности и осећајем вредности за себе и своју породицу, један је од основних елемената људског достојанства, па и слободе. Необично ми је драго што је разлог ваше посете делом везан и за резултате које смо ми у Пожаревцу постигли на обезбеђивању нових радних места, и то јесте нешто на шта смо најпоноснији. Не могу ни замислити већу срећу и радост у породицама својих суграђана, као онда када неком од њих започне први радни дан или када приме прву плату, рекао је између осталог Илић.

Опширније у наредном броју недељника „Реч народа“, у уторак 27. фебруара